Ny runde med fiberutbygging

Nå blir det fiberbredbånd også på Flermoen og Tannåneset og hos den siste husstanden i Jerpenvegen.

Anja Holmøy Aamold og Marianne Fjelltveit - Klikk for stort bildeNæringssjef Anja Holmøy Aamold og bredbåndkontakt Marianne Fjelltveit er svært tilfredse med at enda flere tryslinger får høyhastighets bredbånd. Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Etter forrige runde med bredbåndutbygging var det 12 husstander som fortsatt ikke hadde fått tilbud om høyhastighets bredbånd. Nå får de det. Akkurat når det kommer, er ikke helt klart.

Kanskje i år

- Vi har nylig skrevet under avtalen med Eidsiva Fiberinvest AS som skal bygge ut nettet på Flermoen og Tannåneset. Vi håper de kan starte i sommer, men det kommer an på hvor mye kapasitet de har, sier bredbåndkontakt Marianne Fjelltveit. I avtalen står det at fristen for å sluttføre prosjektet er 31.12.2024.

- Det er en tentativ sluttdato. Vi kan være mer konkrete når prosjektet har startet, for det er da Eidsiva starter detaljplanlegginga, sier Marianne som kommer til å kontakte alle de 12 husstandene etter hvert. 

Den siste husstanden i Jerpenvegen får fiber fra Telenor. Den kontrakta er ikke underskrevet riktig ennå, så der er heller ikke framdrifta klar.

Rimeligere enn antatt

I budsjettet for 2023 bevilget Trysil kommunestyre 750 000 kroner i kommunalt bidrag til disse tre prosjektene. Det ser ut til å bli rimeligere for kommunen enn antatt. Det kommunale bidraget blir på anslagsvis 30 000 kr per husstand. Egenandelen til hver av dem er på 5 000 kr. Fylkeskommunen har gitt 1,8 millioner kroner i nkom-tilskudd; 1 million til Flermoen, 480 000 kroner til Tannåneset og 320 000 kroner til Jerpenvegen.

Ikke helt i mål

Da vi var ferdige med utbyggingsrunde 4, hadde 99,7 % av fastboende i Trysil fått tilbud om høyhastighets bredbånd. Men heller ikke når disse 12 husstandene har fått tilgang til fiberbredbånd, er vi helt i mål. For nye husstander har kommet til, og det er vi glade for.

- Da vi startet disse siste prosjektene, var det disse 12 som manglet før vi hadde 100 % bredbånddekning. Siden har det kommet til fire til; en i Jordet, en i Landsjøåsen, en i Ljørdalen og en i Søre Osen. Det er to nybygg og to boliger som har vært brukt som fritidsbolig, men nå er helårsboliger.  Vi søkte om nkom-tilskudd til disse før fristen gikk ut 5. april i år, sier Marianne.

Kontakt oss

Marianne Fjelltveit
Bredbåndskontakt
E-post
Telefon 45 87 67 66
Til toppen