Pål Granberg fra Advokatfirmaet Hartz & Co AS holder foredrag om framtidsfullmakt på datakaféen 8. mai.Det skjer på Seniornetts datakafé, men foredraget er åpent for alle, og det er gratis, sier frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen.
Advokat Pål Granberg i Advokatfirmaet Hartz & Co AS arbeider mye med arve- og familierett. I foredraget om framtidsfullmakt setter han søkelys på hvorfor det er lurt å ha en framtidsfullmakt, og hva som bør være med i et slikt dokument.
Trysil kommune ved frivilligsentralen og biblioteket arrangerer datakaféen i samarbeid med Trysil pensjonistforening.
Framtidsfullmakt
Demens, alvorlig sykdom og sinnslidelser kan gjøre at du trenger hjelp. Da er framtidsfullmakt et privat alternativ til vergemål. I en framtidsfullmakt kan du selv bestemme hvem som skal hjelpe deg og hvordan, skriver Statsforvalteren.
I en framtidsfullmakt kan du for eksempel gi noen retten til å bruke bankkontoen din, betale regninger, selge eiendom, gi gaver eller arv på forskudd, representere deg overfor offentlige eller private instanser og ordne med arv og dødsbo. Du velger selv hvilke oppgaver fullmakten skal gjelde for, og hvordan du vil at de skal utføres.
En framtidsfullmakt trer ikke i kraft før fullmaktsgiver på grunn av sinnslidelse, herunder demens, eller alvorlig svekket helbred ikke lenger er i stand til å ivareta sine interesser i forhold som er omfattet av fremtidsfullmakten, som det står i vergemålsloven.