Kursdeltakerne stående fra venstre Tighisti Tekle, Irene Rønes Jota, Anne Knoff, Stig Myrvang, Sunniva Nerby, Sissel Storbæk, Trine Stenmyren, Aud Thoug, Randi Østerhaug, Linda Karlsen, Nora Slettum. May Helen Lunde, foran fra venstre Lillian Bråten, Linda Mollerud, Najua Wahab. Runhild Nerby og Jenny Stafås var ikke til stede på avslutningen.
Ine Holt, Trysil kommune
Takk fordi velferdsteknologi blir mer og mer vanlig og viktigere og viktigere, og da er det av stor betydning at våre ansatte kan mye om det.
Avdeling 4, 5 og 6
Det er ansatte i enhet for hverdagsmestring avdeling 4, 5 og 6 som det siste halvåret har tatt kurset Velferdsteknologiens ABC, det vil si ansatte på Hagebæk, Bergetunet og Lundevegen.
- De ansatte fikk jobbe på eget initiativ og i grupper fram til 30. oktober. Da hadde vi en liten høytidelig avslutning der vi oppsummerte kurset og delte ut diplomer. Vi snakket blant annet om hva som kan være overførbart å ta med til egen arbeidshverdag i møte med kommunens tjenestemottakere. Kort oppsummert er det stor enighet om at velferdsteknologi treffer på alle nivåer i en sektor og på tvers av sektorene i et helhetlig samspill. Takk til alle for engasjement og godt samspill, sier prosjektleder og ergoterapeut Ine Holt og viser til Helhetlig tjenestemodell for velferdsteknologi som er et verktøy for kommuner som skal implementere velferdsteknologi.
Lynkurs
- Tidligere har ansatte, ledere, politikere og organisasjoner med flere blitt invitert til å delta på Lynkurs i velferdsteknologi. Kursholderen, Innlandets nettverkskoordinator for e-helse Tor Sætrang, oppfordret oss da til å gjennomføre Velferdsteknologiens ABC i regi av KS som et ledd i et kompetanseløft om velferdsteknologi og tjenester vi gir til Trysil kommunes innbyggere.
Velferdsteknologiens ABC
- Kurset blir mye brukt av kommunene som basisopplæring om velferdsteknologi, tjenesteinnovasjon og hvordan vi skal jobbe med velferdsteknologi i en helhetlig tjenestemodell. Målgruppa er ansatte og ledere i kommunale helse- og omsorgstjenester, sier Ine.
Kurset inneholder fem emnehefter, arbeidshefte og en ressursbank med henvisninger til kvikkguider. I tillegg er det rapporter og videoforelesninger som støtte til heftene.
Fem emner
- Emne A – Introduksjon til arbeid med velferdsteknologi
- Emne B – Fra brukerbehov til ny løsning
- Emne C – Etikk, lovverk, informasjonssikkerhet og personvern
- Emne D – Organisering og drift av velferdsteknologi i tjenesten
- Emne E – Implementering og samskaping av velferdsteknologitjenester
- Arbeidsheftet til Velferdsteknologiens ABC har praktiske oppgaver, eksempler og refleksjonsoppgaver som styrker egen kompetanse og som stimulerer til bl.a. å bli kjent med kommunenes totale tjenestemodell og hvilken rolle den enkelte har i omstillingen til stadig flere teknologibaserte tjenester, sier Ine.
Se også Trysil kommune er stavtaket foran på velferdsteknologi
Kursdeltakerne ble takket for innsatsen med deilig marsipankake.
Ine Holt, Trysil kommune