Korona

Kommuneoverlegen ber oss huske at vi fortsatt lever i en pandemi.

Se oppdatert koronainformasjon

Vi vaksinerer nå gruppe 8; friske i alderen 55-64 år. I Trysil tilbys kun Pfeizer-vaksine.

Se oppdatert vaksineinformasjon

Koronatelefoner

Spørsmål om korona: 94 02 38 96 (mandag-fredag kl. 8-15)
Spørsmål om testing: 40 40 96 30 (mandag-fredag kl. 8-15 - utenom kontortid legevakt 116 117)
Spørsmål om vaksinering: 94 00 13 75 (mandag-fredag kl. 8-15)

Tid for å lese av vannmåleren

30. juni er fristen for å sende inn vannmålerstanden.

Vannmåler - Klikk for stort bildeI Trysil har vi vannmåleravlesning to ganger i året. Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune Alle som har vannmåler, får varsel på SMS, e-post eller i posten.

Unntak

Unntaket er de som har fått installert måler i 2019 eller senere. De målerne er elektroniske og blir fjernavlest av kommunen.

- Vi har installert cirka 500 elektroniske målere. Cirka 2 800 vannmålere er installert før 2019. De som har slike, må fortsatt sende inn målerstanden selv, sier konsulent på vann og avløp Merete Tangnæs.

Digitalt

Du kan registrere målerstanden på internett. Slik gjør du:

• Finn fram varselet om avlesning fra Trysil kommune. Der står både avtalenummer og vannmålernummer.
  • Gå til vannmåleravlesningssida.
  • Tast inn avtalenummeret.
  • Tast inn vannmålernummeret.
  • Følg veiledningen videre.

Meld inn målerstand

Hvis du vil registrere måleravlesninga over telefon, gjør du slik:

• Finn fram varselet om avlesning fra Trysil kommune. Der står både avtalenummer og vannmålernummer.
  • Ring 21 95 29 17.
  • Tast inn avtalenummer og avslutt med #-tast.
  • Tast inn vannmålernummer og avslutt med #-tast.
  • Registrer ny målerstand (5 siffer, det vil si alle siffer foran komma, men ikke de bak komma, altså ikke de som står på rød bakgrunn på nye målere) og avslutt med #-tast.
  • Bekreft registrert målerstand med #-tast, og vent på kvitteringen.

Svarkort

Har du fått varsel i posten og ønsker å benytte svarkortet, fyller du i på vanlig måte, river av den nederste delen og postlegger denne. Kortet kan sendes ufrankert i Norge. Kommunen betaler portoen.

Det lønner seg

De som ikke sender inn vannmålerstanden innen fristen, får forbruket sitt stipulert. Det betyr vanligvis at avgifta blir høyere enn når man melder inn reelt forbruk. Det lønner seg å lese av.

Merete Tangnæs
Konsulent