63 500 OD-kroner fra Trysil

Elevene på Trysil ungdomsskole jobbet inn 63 500 kroner på OD-dagen i november.

Fem jenter i halvsirkel - Klikk for stort bildeCirka 210 ungdomsskoleelever i Trysil jobbet for ungdom i Sør-Afrika på OD-dagen i år. Renate Hanssen, Trysil kommune Operasjon Dagsverk har sendt dem en solidarisk hilsen der de takker for engasjementet og bidraget til arbeidet for en bedre framtid for ungdom som opplever vold og utenforskap i Sør-Afrika.

210 elever i sving

Bendix Eide Søgaard oppsummerer OD-dagen i Trysil slik:

Vi hadde cirka 210 elever ute i arbeid på OD-dagen. Noen hadde funnet seg jobber hos slektninger, andre hadde funnet seg jobber i bedrifter der de kunne tenke seg å få deltidsjobb/helgejobb, mens noen bidro med hjemmearbeid. 

Skryt til elevene

Til sammen tjente de inn 63 500 kroner som gikk uavkortet til Operasjon Dagsverks arbeid for unge i Sør-Afrika. 
I etterkant av OD-dagen fikk vi både skryt og ros fra bedrifter som hadde elevene våre i arbeid. Samtlige viste god arbeidsmoral, var interesserte i bedriften og gav uttrykk for at dette var en dag de kom til å huske. Flere av elevene har fått seg helgejobb/deltidsjobb. Veldig bra! 

Fantastisk innsats

Helt fantastisk innsats av våre flotte, flinke elever! Vi gleder oss allerede til neste års Operasjon Dagsverk. Da kommer vi til å starte tidligere med planlegging og tilrettelegging, slik at også flere aktører i næringslivet i Trysil vil få mulighet til å bli med. 

OD-dagen 2022

Operasjon Dagsverk opplyser at OD-dagen 2022 blir 3. november. Elevene rundt om i landet får være med å velge formål. Det står mellom prosjekter med SOS-barnebyer og Mental Helse ungdom i Uganda, SAIH i Colombia og Redd barna i Nepal. 

Til toppen