Velkommen til Skjæraasendagene!

Programmet til Skjæraasendagene 1.-9. oktober er klart. Vi gir deg et bredt og variert kulturtilbud.

Nils-Christer Stenmyren, Malin Jonsson, Tone Odden, Beathe Helen Sande og Anne N. Sætre - Klikk for stort bildeNils-Christer Stenmyren, Malin Jonsson, Tone Odden og sittende Beathe Helen Sande og Anne N. Sætre har satt sammen et rikholdig og variert program. Ramona Nordnes, Trysil kommune

- I år byr vi igjen på et bredt kulturprogram med mange ulike sjangre. Vi inviterer publikum på konserter, fotoutstilling, kunstutstilling, gratis kino pluss mye mer. I år er det også utdeling av Skjæraasenprisen, den 12. i rekken, til Stein Torleif Bjella, forteller kultursjef Anne N. Sætre.

Konserter

Første arrangement ut er konserten Benny Borg - Elvis, Cornelis, Cash og co. Benny Borg er en ubestridt ener på historiefortelling. Etter over 40 år som artist i Norge, øser han gladelig ut et knippe låter som er blitt klassikere i norsk populærmusikks historie. I upretensiøs trubadurstil byr han opp til allsang; ikke så underlig ettersom en del av låtene sitter som skudd fra en Morgan Kane-revolver under huden på publikum. Vi anbefaler alle å ta turen til kulturhuset Hagelund lørdag 1. oktober kl. 18.

Onsdag 5. oktober kl. 19 er det duket for klassisk konsert i kulturhuset Hagelund. På scenen denne gangen står Trysil Mandskor med de fire dyktige verdensmusikerne i GLO2020. Den klassiske kvartetten består av operasanger Bernt Ola Volungholen, Per Arne Glorvigen på bandoneon, Øystein Gimse på cello og Christian Ihle Hadland på piano. Repertoaret spenner fra klassisk via tango til viser - seriøs musikk presentert på en ledig måte.

Nærbilder og konsert med Lillestu

For 12. gang inviterer vi til fotokonkurranse. Årets tema er Nærbilde, noe som favner vidt, så her blir det spennende å se hva fotografene viser fram. I år, som i fjor, blir det en egen mobilfotokonkurranse som er åpen for barn og unge til og med 25 år.

Mandag 3. oktober kl. 19 er det fotoutstillingsåpning med kåring av årets vinner og konsert med engerdølen Anette Lillestu. Musikeren framfører egne sanger på dialekt til fingernemt gitarspill.

Festforestillinga

Lørdag 8. oktober kl. 19 er det Skjæraasendagenes store festforestilling med forestillinga Vandring og utdeling av Skjæraasenprisen. Først ut er Vandring som er en poesikonsert der forfatter Sigmund Løvåsen leser egne tekster. Sammen med musikerne Erlend Apneseth på hardingfele og Frode Haltli på akkordeon har de tre skapt musikk og lyrikk i samspill med hverandre. Det sies om Vandring at dette er ei poetisk og musikalsk reise i grenseløse landskap.

Festforestillingas andre del er utdelingen av Skjæraasenprisen og konserten med Stein Torleif Bjella. Prisvinneren er en av Norges mest hyllede tekstforfattere og en svært dyktig musiker, visesanger, lyriker og forfatter. Vi mer enn aner et slektskap mellom Einar Skjæraasen og Stein Torleif Bjella når de beskriver det enkle, men kompliserte livet. Poesien deres rører og berører.

Gratis kino

Kinosjefen setter opp to gratis filmer søndag 2. oktober i kulturhuset Hagelund. Husk å hente ut gratisbillett på ebillett eller servicetorget. Det selges popcorn og brus.

Ulvevandrerne

Kl. 17 vises animasjons- og barnefilmen Ulvevandrerne. Filmen har norske stemmer og handler om den unge jegeren Robyn, som sammen med faren drar til Irland for å jage bort en ulveflokk. Men alt skal endre seg når hun møter Mebh, en vilter jente som bor i skogen. Det viser seg nemlig at hun kommer fra et sagnomsust folk som er mennesker om dagen og ulver om natten. Filmen har 9-årsgrense.

Syk pike

Kl. 19.30 viser vi Syk pike som er en norsk, sort komedie. I filmen møter vi Signe og Thomas som er i et usunt, konkurransepreget forhold som tar en ondskapsfull vending da Thomas karriere som samtidskunstner begynner å ta av. Som motsvar gjør Signe et desperat forsøk på å gjenvinne statusen sin ved å skape en ny persona, besatt av å tiltrekke seg oppmerksomhet og sympati. Syk pike konkurrerer også i Un Certain Regard-programmet under årets Cannes filmfestival.

Litteratur

På biblioteket blir det månedens boktips mandag 3. oktober kl. 12.30 og et skogfinsk forfattermøte med Marte Hallem, som er på turne med filmen og boka Fremmed Blod. Torsdag 6. oktober kl. 19 inviteres det til en kombinert bok-, konsert- og filmkveld med henne.

Kunstutstillinger

Galleri Vågal stiller ut originaler av Ari Behn. Et restopplag av trykk selges på vegne av arvingene. Utstillingen kan besøkes 5.-9. oktober kl. 11-17 i galleriets lokaler i Trysil sentrum.

Trysil Kunstforening feirer 40 år og viser fram utstillingen Foto blir bilde. Utstillingen er åpen for publikum i Morensalen i bibliotekets åpningstider 8.-18. oktober.

Lukkede arrangementer

I tillegg til arrangementene som er åpne for alle, så arrangerer også kulturavdelingen fine aktiviteter for barn og unge, samt de eldste.

Hundeshow og musikk

- Lørdag 1. oktober har vi to forestillinger ute foran Trysil bo- og aktivitetssenter. Bente Kvile Buflod synger og spiller, og Anette Eggen stiller med hundeshow. Det tror vi blir ekstra fint for våre eldste - et arrangement med både musikk og dyr, sier kultur- og idrettskonsulent Malin Jonsson. Alle som bor i nærheten er også velkomne på disse to forestillingene som starter kl. 11 og kl. 13.30.

Workshops på kulturskolen

På Trysil kulturskole blir det flere spennende workshops. Her blir det både hiphop, dukkemakeri og musikk improvisasjon tirsdag 4. oktober.

Barneteater

Fredag 7. oktober blir det teater for 1.-4. klasse. Eventyret heter Frid i skogen den grøne og er skrevet av Sigmund Løvåsen og produsert i samarbeid med Riksscenen og Sprang -landsdelsscene for dans. Medvirkende er folkemusikerne og sangerne Margit og Helga Myhr.

Billetter

Du kjøper dem på ebillett.no, i eBillett-appen eller på servicetorget i Trysil rådhus som er åpent mandag, onsdag og fredag kl. 9-15, tlf. 62 45 77 00servicetorg@trysil.kommune.no. Hvis du ønsker å hente billetter der på tirsdager og torsdager, må du ringe 62 45 77 00 og avtale tid på forhånd.

Kjøp billetter på nett

Se programmet dag for dag. (PDF, 2 MB)

Mer informasjon om arrangementene

Til toppen