Regler ved innreise til Norge/rules upon entry into Norway

Fra 26. november er reglene for innreise til Norge skjerpet.
Klikk her og sjekk hva som gjelder

Norway has stricter entry restrictions from 26 November.
Qlick here to see the new measures that has entered into force

Få månedens boktips

Kl. 12.30 den første mandagen i måneden kan du gå på biblioteket og få månedens boktips.

Trysil folkebibliotek - Klikk for stort bildeTrysil folkebibliotek Trysil kommune - Det blir fokus på bøker som ikke er de mest synlige i verken annonser eller hos bokhandlere. Det kan være nye titler eller gamle titler som vi mener fortjener å bli løftet fram, forteller biblioteksjef Tone Odden.

Første månedens boktips

Første boktipset i høst var 6. september og har fokus på Beste norske 2018-2020. Dette er et prosjekt ledet av Lom folkebibliotek som skriver:

Litteraturkritikarane Janneken Øverland, Margunn Vikingstad, Anne Merethe K. Prinos og Bernhard Ellefsen har nå kome fram til lista med 15 titlar, fem bøker frå kvart av åra 2018, 2019 og 2020. Vi er veldig tilfredse med lista som er ei god blanding av kjende og mindre kjende bøker og forfattarar, bøker i ulike sjangrar, debutantar og etablerte forfattarar, forfattarar av begge kjønn og bøker på nynorsk og bokmål. Kritikarane har også skrive omtaler til kvar av bøkene. Desse skal vi dele på nettstaden til prosjektet.

Disse 15 bøkene i Beste norske 2018-2020 blir presentert hver uke utover høsten på en egen nettside og facebookside. De som møter opp på månedens boktips vil få vite mer om disse titlene som er plukket ut og hvordan du eventuelt kan følge med framover når en ny tittel blir nærmere presentert hver uke.

Varierte boktips

- Det er kun i september at månedens boktips dreide seg om beste norske, resten av høsten er det andre tema og titler  - og vi skal videre ut i verden også, opplyser Tone.

Månedens boktips er gratis, og det varer i cirka en halvtime.

Velkommen!

Til toppen