Vannmåleravlesning

Alle som fikk installert vannmåler før 2019, må lese av målerstanden to ganger i året. Frist for å melde inn forbruket andre halvår 2023, er 31. desember.

Meld inn målerstanden digitalt her

Gine og Leona vant fotokonkurransen 2023

Det skjedde i kulturhuset Hagelund mandag 2. oktober. Gine vant hovedkonkurransen og Leona Maria konkurransen for dem under 19 år.

Bildet av Gine Skei og bildet hennes Svømmedame som gikk av med førsteplassen. - Klikk for stort bildeFørsteplassen gikk til Gine Skei og bildet Svømmedame Marte Øverland Kornerud

For 13. gang under Skjæraasendagene har Trysil kommune arrangert fotokonkurranse. Fotograf Kine Bakke var med i juryen i fjor og har i år vært prosjektleder for konkurransen. Juryen bestod av Rolf van der Vegt, Anette Brenden og May-Britt Bjørlo Henriksen. De kåret premievinnerne; tre i hovedkonkurransen og tre i konkurransen for dem under 19 år. I den sistnevnte satt også Ivo Frøhaug i juryen. 

Juryens begrunnelser

Juryen brukte 5-6 timer på å bli enige om vinnerne. Som i fjor håper de at årets vinnere vil være en del av juryen neste år. Årets jury beskriver de premierte bildene slik:

Bilde av vinnerbildet i årets fotokonkurranse i voksengruppa. Bildet av ei dame med ryggen opp i et basseng. - Klikk for stort bilde

1. plass til Gine Skeis Svømmedame:

Dette er en fotograf som har skapt et bilde som utmerker seg i fargebruk, komposisjon, lys og teknikk, og som har en nesten følbar energi i seg. Fordreiningene i vannet forsterker det energifylte uttrykket i bildet. Kantlyset på svømmeren gir et inntrykk av at hun farer som et prosjektil gjennom vannet. Kamerastandpunktet er godt valgt og essensielt for den gode helheten.

 

 

 

Bildet av andreplassen i årets fotoutstilling. Bildet er svarthvitt  - Klikk for stort bilde

2. plass til Sigrid Eggens Solstrålenes energi:

En fotograf som har skapt et teknisk godt gjennomført bilde av et klassisk motiv. Samspillet mellom den valgte dybdeskarpheten, lysstrålene og tåken drar deg inn i fotografiet. Svarthvitt-presentasjonen løfter hele bildet. Fotografen har skapt et bilde som gir deg følelsen av å stå i skogen. 

 

 

 

Bildet av tredjeplassen som gikk til Willy Marthinsen. Bildet er av en naken person under vannet med sollys over seg - Klikk for stort bilde

3. plass til Willy Marthinsens Elements:

Bildets komplementære farger gir assosiasjoner til ild og vann, så vel som liv og død. Det viser tematikken for konkurransen på flere måter. Sollysets dans over kroppen i vannet gir bildet et spennende uttrykk som forsterkes av vannets bevegelser og solstrålene som speiler seg.

 

 

Bildet av førsteplassen i ungdomskonkurransen gikk til dette bildet av Fiona Maria D. Wolden. Bildet er av en person som hopper i en dam. - Klikk for stort bilde

1. plass i barne- og ungdomskonkurransen til Leona Maria Daculan Woldens Hopp:

Dette bildet har en perfekt timing. Det viser et kreativt utsnitt og et godt valgt kamerastandpunkt. Bakgrunnen tar ikke for mye oppmerksomhet, men gir oss samtidig et bilde av omgivelsene. Kontrasten mellom de hvite skoene og den sorte asfalten er god. Bevegelsen i vannet gir oss klare hint til temaet for konkurransen: energi. 

 

Bildet av andreplassen i ungdomskonkurransens gikk til dette bildet av Iver Olai Bakken. Bildet er tatt på gresset med fargerik høstbakgrunn og en person som på vei ut av bildet. - Klikk for stort bilde

2. plass i barne- og ungdomskonkurransen til Iver Olai Bakken:

I dette bildet er bevegelse skildret på en kreativ måte. Komposisjonen er artig, og det skjer mye som gjør at man må tenke. Bildet skaper nysgjerrighet. 

 

 

 

Bildet av tredjeplassen i ungdomskonkurransen gikk til Sonja Nyberg Jonsson, Jenny Odden og Ingrid Hemstad Martinsen. Bildet er av jentene som står på hende i gresset med et hus i bakgrunn - Klikk for stort bilde

3. plass i barne- og ungdomskonkurransen til Sonya Nyberg Jonsson, Jenny Odden og Ingrid Hemstad Martinsen:

Svarthvitt-bildet skiller seg ut og bruken av det naturlige lyset er bra. Det er et godt øyeblikksbilde, og det lave kamerastandpunktet gir en kul effekt. 

 

 

 

Mange deltakere

I år var det 10 fotografer med til sammen 17 bilder i hovedkonkurransen. I barne- og ungdomskonkurransen var det hele 50 deltakere i alderen 8-17 år som deltok med 57 bilder. I år er første gangen barn- og ungdom kan levere fotografier på papir. Du kan se alle bildene som er levert inn, fredag 6. og lørdag 7. oktober kl. 10-15 og ellers når det er arrangementer i kulturhuset under Skjæraasendagene. Fotografiene fra barne- og ungdomskonkurransen kan også ses i andre etasjen på Trysilsenteret fra 3.-15. oktober.

Nytt i år er at det skal kåres en folkets favoritt. Ved kiosken i kulturhuset Hagelund finner du en boks hvor du putter en lapp med navn på fotograf og tittel på bildet for å stemme på din favoritt.

Til toppen