Trysil kommune vant EU-pris

Kjempestas! sier tidligere ordfører Erik Sletten fra Brussel der han har mottatt European Broadband Award 2023.

Erik Sletten, Marianne Fjelltveit, Gro Svarstad og Oliver Svennevig i trapp i EU-bygningen i Brussel - Klikk for stort bildeTidligere ordfører Erik Sletten, bredbåndkontakt Marianne Fjelltveit, tidligere næringssjef Gro Svarstad og Telenors Oliver Svennevig er skikkelig stolte over at bredbåndsatsinga i Trysil er belønnet med en EU-pris.

Prisen fikk Trysil kommune for vår innsats for høyhastighets bredbånd til alle innbyggere. Kategorien vi var nominert i og vant var bredbåndutbygging med sosioøkonomisk påvirkning i landlige og avsidesliggende områder.

Om prisen

Om prisen skriver EU:

European Broadband Awards 2023 vil feire eksemplariske bredbåndsprosjekter over hele Europa. Den fungerer som en plattform for å vise fram suksesshistorier innen infrastrukturutvikling som styrer Europa inn i det digitale tiåret.

Storartet på alle vis

- Dette er storartet på alle vis, sier Erik Sletten etter å ha mottatt plaketten. 

Trysil fikk prisen for at målet var å bygge ut bredbånddekninga i et tynt befolket område med store og avstander slik at alle innbyggere ble nådd - og for at vi klarte det. (Noen få husstander har fortsatt ikke fått det, men det kommer.)

Godt omdømme

Prisen er et viktig bidrag til Trysils omdømme, mener Erik.

- EU har filmet og laget videosnutter. Det er god Trysil-reklame. Vi har fått mye oppmerksomhet, også fordi grisgrendte strøk i Norge er noe annet enn i Europa der grisgrendt betyr områder med noen hundre tusen innbyggere, sier han.

Gode tips

Delegasjonen fra Trysil møtte og fikk informasjon om de 13 andre nominerte prosjektene også.

- Det skjer mye interessant innen det digitale området, så det var flere nyttige tips. Ikke minst med tanke på ta infrastrukturen vi har bygd, i bruk for alt den er verdt, f.eks. innenfor velferdsteknologi. Vi tok med oss flere tips om hvordan øke kreativiteten i bruken av bredbåndet, sier Erik.

To utenfor EU

Det var artig å se hvordan ulike utfordringer løses i ulike land, sier Erik.

Kun to av de nominerte i de fem priskategoriene i European Broadband Award 2023 er ikke medlem i EU, forteller Erik:

- Trysil og Island som har bygd ut fiber i et aktivt vulkanområde.

Hos ambassadøren

Delegasjonen fra Trysil fikk også besøke den norske ambassadøren Anders Eide.

- Det fikk vi snakket om bredbåndprosjektet vårt. Ambassadøren kjente ikke veldig godt til Trysil fra før. Det gjør han nå, sier Erik.

Bildeglimt fra prisutdelinga

 

Til toppen