Koronaregler/corona rules

Se hva som gjelder av lokale og nasjonale tiltak.
Klikk her

See what applies to local and national measures.
Qlick here

Gratis å låne ski og skøyter

Trysil kommune låner ut langrennsski og skøyter gratis til elever og barnehagebarn i kommunen.

Randi Elin Lutnæs - Klikk for stort bildeRandi Elin Lutnæs administrerer utlån av gratis ski og skøyter til elever i Trysil. Beathe H. Sande, Trysil kommune
Vi har cirka 200 par langrennsski, staver og skisko og rundt 100 par skøyter som barn og unge kan låne gratis hele vinteren. De kan ta med utstyret hjem, eller de kan ha det på skolen eller i barnehagen.

Slik får du lånt

De som ikke har mulighet til å kjøpe ski og skøyter til barna sine sjøl og derfor vil låne, gir beskjed i barnehagen eller på skolen, så formidler de det videre. Vi ber ikke om dokumentasjon på familiens økonomi. Det viktige er at barn og unge kommer seg ut i langrennssporet og på skøytebanen.

Vinterlandet

Det er takket være tilskudd fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) og den nasjonale tilskuddsordningen for inkludering av barn og unge at vi kan tilby barn og unge topp utstyr som de kan bruke i vinterlandet Trysil.

- Det er ikke alle gitt å ha råd til å kjøpe alt sportsutstyret som ungene ønsker seg. Mange prioriterer alpin og brett, og da er vi glade for å kunne låne ut langrennsutstyr og skøyter, sier Beathe H. Sande i Byggende team.

Mestring

- Vi vil at alle ungene våre skal ha like muligheter til å delta og oppleve mestring i de vinteraktivitetene de har lyst på. Og det er nettopp målsettinga i Bufdirs tilskuddsordning, nemlig at alle barn uavhengig av familieøkonomien skal kunne delta på kultur- og fritidsaktiviteter og på ulike mestringsarenaer, sier Beathe.

Beathe Helen Sande
Fagleder byggende barne- og ungdomsarbeid