Velsmakende kokkekamp på Jordet skole

De kokkelerte til gull, elevene på 6. og 7. trinn på Jordet skole. Heldige er de som fikk smake på de herlige rettene!

Mange elever ved matbord og dommeren står ved tavla - Klikk for stort bildeDommer Paal André Faldmo kunne konstatere at det er mange dyktige kokkespirer på Jordet skole. Thea Emilia Axelsson, Trysil kommune

Asparges med bacon dyppet i ostesaus - mmmm! Elgbiff med ovnsbakte rotgrønnsaker og saus - mmmmm! Gulrotkake med sjokaldebiter, ostekrem og jordbær - enda mer mmmmmm! Det var vinnerrettene som spredte deilig lukt på Jordet skole under kokkekampen.

Tre-retters

Elevene var delt i tre grupper; grønn, rød og gul. 

- De fikk likt utgangspunkt for forrett og hovedrett, mens de kunne velge dessert selv. Forretten skulle bestå av asparges, bacon og ost. Hovedretten skulle være biff med grønnsaker, poteter og saus. Tilberedning og presentasjon var opp til elevene. I tillegg til den ovennevnte desserten var det vaniljeis med hasselnøttcrumble og salt karamell og sjokeladedyppet jordbær og cake pops, forteller lærer i mat og helse Thea Emilia Axelsson.

Fire vinnere

Thea er veldig fornøyd med at Paal André Faldmo, kokk på Løkja i Innbygda, hadde anledning til å stille i dommerpanelet. Dommerne og kokkene fikk sjølsagt smake på alle rettene. Og de heldige SFO-elevene da - de fikk det som ble til overs.

Grønn vant forretten, rød hovedretten og gul desserten.

- Gul gruppe ble totalvinner da vi hadde summert opp poengene på alle kriteriene; presentasjon av rettene, smak og utseende, samarbeid, gjennomføring, hygiene og orden på kjøkkenet, kreativitet og fantasi og planleggingsfasen, sier Thea.

I gullramme

Det er ei gullramme på skolekjøkkenet der årets vinnere av kokkekampen får navnet sitt i gull. 

- Det startet jeg med som en del av mat og helseundervisningen for tre år siden. I tillegg gjør vi noe hyggelig sammen. Men årets premie er ikke kjent for elevene ennå, så det får være hemmelig så lenge, sier Thea. 

Bildeglimt fra kokkekampen

Til toppen