Regler ved innreise til Norge/rules upon entry into Norway

Alle grenseovergangene til Norge er åpne, men noen reisende skal fortsatt teste seg og gå i karantene.
Klikk her og se om du er en av dem.

Some travellers to Norway still have to take a test for the coronavirus upon arrival and enter a travel quarantine.
Qlick here to find out if you are one of them.

Stibygging i Fulufjellet

- En helt fenomenal jobb av de fem karene fra Nepal, sier styreleder Erik Sletten i nasjonalparkstyret.

Fem menn i gule arbeidsklær bygger steintrapp i regn og tåke - Klikk for stort bildeFem sherpaer fra Nepal har gjort en formidabel jobb i Fulufjellet nasjonalpark i høst, sier styreleder Erik Sletten. Stibyggjaren AS De fem startet arbeidet med å bygge en sti av stein i høst. Erik understreker at arbeidet på langt nær er ferdig.

Stiforsterking

- Det kalles stiforsterking og det er Stibyggjaren AS som har oppdraget. Stien starter fra Storbekkåsen og skal gå inn mot svenskegrensa oppå Brynflået når den er ferdig. Brua nederst i stien er ei steinplate som lokale Trond Skåret har tilpasset, sier Erik.

Dårlig vær

På grunn av været kom ikke stibyggerne så langt som håpet. For helikopteret som skulle frakte steinblokker innover i fjellet, kunne først settes inn et par dager før årets budsjett var oppbrukt og stibyggerne måtte dra igjen.

- Men da hadde de sørget for å stroppe så mange steiner som ble løftet innover, at mye er klart til neste etappe. Derfor ligger det en del stein langs stien videre oppover, sier Erik.

Arbeidet fortsetter

- Planen er at arbeidet skal fortsette neste år, det vil si dersom vi får midler. Det vil ta noen år før stien er helt ferdig, hvis den noen gang blir det. Etter hvert som den blir brukt, blir det nok nødvendig å forsterke den med jevne mellomrom, sier han.  

Til toppen