Helt vilt i høst

Sikfiske, foredling av fisk og sopptur og kokkekurs - det er noe av det Helt Vilt i Trysil tilbyr i høst. Det er bare å hive seg med.

Dag Arne Berget i Trysil fellesforening for jakt og fiske skriver:

Bli med på sikfiske

Erik Lund inviterer interesserte til å være med på sikfiske på Engersjøen. Han orienterte om dette på foredraget han holdt på Helt Vilt i Trysil i juni. Fredag 22. august kl. 17 håper han å få med seg en gjeng med interesserte. Erik kan ta med maks 10 personer. Nettene er satt ut når dere kommer, så denne ettermiddagen går med til å se til nettene og ta ut fisk. Erik forteller hvordan dette foregår i praksis. Meld deg på direkte til Erik på telefon 95 24 91 74.

Mann drar opp fiskegarn med fisk - Klikk for stort bildeErik Lund drar sik i Engersjøen. Vil du være med?

Foredling av lokal ferskvannsfisk

Onsdag 27. august kl. 18 inntar Erik Lund kjøkkenet på Trysil videregående skole. Han har med seg råvarer og ingredienser til å lære bort ulike varianter av fisk. På programmet står sikkaker, fish & chips, røkt og gravet sik (her går han igjennom prosessen) samt at han gir gode råd om filetering av fisk. Dette blir fine og innholdsrike tre timer på kjøkkenet. Alle deltakere tar med eget forkle. 
Påmelding via Vipps #84105, 300 kr for medlemmer, 350 kr for ikke-medlemmer. Skriv e-postadressa i meldingsfeltet på Vipps. Påmeldingsfrist 22. august (begrenset antall deltakere).

Soppkurs 

Søndag 7. september kl. 11 tar Ingrid Neby og godkjent soppkontrollør Gudny Brenden med de som vil på skogstur og lete etter sopp. Oppmøte ved skiarenaen i Jordet. Ta med en soppkniv og en kurv eller papirpose å ha soppen i. Siden turen varer i3-4 timer, er det lurt å ta med litt mat og drikke samt klær etter vær. 
Påmelding via Vipps #84105. 300 kr for medlemmer, 350 kr for ikke-medlemmer. Skriv e-postadressa i meldingsfeltet på Vipps. Påmeldingsfrist 3. september (begrenset antall deltakere).

Portrett av kvinne innfelt i bilde av kurv med sopp - Klikk for stort bildeIngrid Neby inviterer til sopptur i skogen i Jordet.

Bær og vekster 

Onsdag 17. september kl. 18-21 blir det matlaging på Trysil videregående skole med utgangspunkt i Kirsten Winges foredrag på Helt Vilt i Trysil 3. juni. Vi lærer å lage ulike ting av spiselige bær og vekster, som for eksempel tyttebærgløgg og tyttebærketsjup. Deltakerne må ha med bær eller andre vekster og glass eller flasker. Kirsten stiller med sukker og ev. annen tilsetting.

Kvinne med bøtte med bær i tytterbærskogen - Klikk for stort bildeTyttebær kan bli både gløgg og ketsjup - møt opp og lær av villmarkskokk Kirsten Winge.

Lær mer om kjøtt

Onsdag 1. oktober kl. 18-21 er Kirsten Winge igjen på Trysil videregående skole. Kvelden starter med foredraget Fra skudd til tallerken. Etterpå tar Kirsten fram panne og kjele og veileder oss gjennom tillaging av en populær viltrett. Dette er en rett som alle kan lage hjemme senere. Det blir lagt opp til dialog på kjøkkenet med mulighet til spørsmål og svar, og selvfølgelig blir det smaksprøver.

Godt i glasset er prikken over i’en

Onsdag 5. november kl. 18 guider polsjef Stian Stengrundet oss gjennom kvelden og presenterer vinstiler som passer godt til det Trysilnaturen har å by på. Vi skal se, lukte og smake oss gjennom noen viner. Det er ingen fasit på hva som er godt følge til ditt bytte, men kanskje kan du snappe opp et par tips som løfter måltidet til en ny høyde. Stian gleder seg til å utfordre oss med sine erfaringer. Sted bestemmes senere.

Portrett av mann innfelt i bilde av vinglass - Klikk for stort bildeSjefen på Vinmonopolet i Trysil, Stian Stengrundet, anbefaler viner som passer til mat fra Trysilnaturen.

Den store finalen!

Fredag 14. november blir det «kokkeskole». Da skal vi sette Helt Vilt i Trysil i system og lage og spise vår egen Trysil 3-retter. Vi lager forrett, hovedrett og dessert. Vi pynter og dekker bord og setter fram vin og vann. Veiledere er med. Begrenset antall plasser. Deltakere som har vært med på andre deler av Helt Vilt i Trysil, prioriteres. Sted annonseres etter hvert.

Påmelding

Bli med på alt eller det du har interesse for. Sett av datoene og følg Trysil fellesforening for jakt og fiske på Facebook. Når dagen nærmer seg, legger de ut info om påmelding. Du melder deg på ved å vippse beløpet til 84105. Skriv e-postadressen din i meldingsfeltet. Alle deltakere får en e-post med informasjon i forkant av hvert opplegg.

Naturens spiskammers venter på deg. Vel møtt! 

Se også Helt Vilt i Trysils hjemmeside