Bli med på Sommerles!

I fjor leste Sommerles-ungene våre 450 000 sider! Blir enda flere i barneskolealder med i år? Startskuddet går 1. juni.

Gjennomgangsfigurene - ei jente og en gutt - i sommerles 2022 - Klikk for stort bildeSommerles varer fra 1. juni og ut august. Man behøver ikke være med fra starten, men jo lenger tid, jo flere sider og jo flere gode leseopplevelser. Copyright sommerles.no
- Halvparten av elevene i 1.-7. klasse i Trysil deltok på Sommerles i fjor. De leste over 450 000 sider til sammen, et godt bevis på at de synes Sommerles er gøy. Sommerleserne synes også at det er stas å hente premier på biblioteket - og mange gleder seg til avslutningsfesten i september, sier barnebibliotekar Anne Karine Sørhus. 

Norges kuleste

Sommerles kalles Norges kuleste lesekampanje. Over 164 000 barn fra hele Norge deltok i fjor! Målet med kampanjen er å motivere barn til å lese så mye de bare orker i løpet av sommerferien. Jo mer de leser, jo større lesekompetanse får de. Og jo flere gode leseropplevelser får de. Kampanjen varer til 31. august.

Digitalt

Lesekampanjen er digital og ligger på sommerles.no. De som vil være med, går inn der og lager seg en profil. Der registrerer de alt de leser. De får XP (poeng) for hver side de leser og kan følge med på hva vennene deres leser. De kan også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier de kan hente på biblioteket. Og ikke minst: De får tilgang til årets spennende sommerleshistorie; Eventyr på rømmen.

Gå til sommerles.no

Kontakt oss

Anne Karine Sørhus
Barnebibliotekar
E-post
Telefon 404 36 939
Til toppen