Pensum serveringsbevilling
Etablererprøven skal prøve kandidatens kunnskaper om økonomistyring og lovgivning av betydning for drift av serveringssteder, herunder serveringsloven, skatte- og avgiftslovgivningen, regnskapslovgivningen, konkurslovgivningen, arbeidsmiljølovgivningen og alkoholloven.
Prøven er basert på boka «Læremateriell – etablererprøven for serveringsvirksomhet». Du kan kjøpe pensumhefte hos Vinn - se neste punkt Kan jeg øve.
Pensum skjenkebevilling
- Alkoholloven kapittel 1, 4, 5, 7, 8 og 9
- Alkoholforskriften kapittel 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11 og 14
Du må også kjenne til alkohollovens øvrige bestemmelser.
Pensum salgsbevilling
- Alkoholloven kapittel 1, 3, 7, 8 og 9
- Alkoholforskriften kapittel 1, 2, 3, 5, 6, 8, 9, 10, 11 og 14
Du må også kjenne til alkohollovens øvrige bestemmelser.
Pensum kontrollører
- Alkoholloven kapittel 1, 3, 4, 5, 7, 8 og 9
- Alkoholforskriften kapittel 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11 og 14
Som kontrollør forutsettes det at du kjenner til alkohollovens formål og definisjoner, generelle regler, samt inngående kunnskap om
- Aldersgrenser
- Kontroll
- Begrepet ”åpenbart påvirket”
Lov og forskrift
Gå til alkoholloven Gå til alkoholforskriften