Museer

Vi har landets eldste bygdemuseum, Trysil bygdetun, og et flott skimuseum.

Trysil bygdetun - Klikk for stort bildeI sommersesongen har Trysil Bygdetun åpent for publikum med guidetilbud og spesielle aktiviteter på søndager. Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Bygdetunet og kanalen

Museumsanleggene Trysil bygdetun og Støa kanal er det Anno museum som har ansvaret for. I Trysil forvalter de cirka 100 bygninger og installasjoner samt rundt 12 000 antikvariske gjenstander og en betydelig samling av foto og arkivmateriale.

Gå til Anno museums side.

Skimuseet

Anno Museum avd. Trysil/Engerdal driver i dag skimuseet som ble startet av kommunen i 2008. Museet flyttet inn i Gammelskula i Storvegen 4 i januar 2017. Trysil skimuseum og Trysil historie og museumslag arrangerer også historietimer med ulike temaer med jevne mellomrom, engasjert og engasjerende formidlet av lokalhistorikere.

Digitalt museum

Norsk kulturråd har bidratt til å utvikle tjenesten DigitaltMuseum for å gi folk flest tilgang til alt som befinner seg på norske museer. I dag kan du søke blant nesten en million gjenstander og fotografier fra mer enn halvparten av landets statsstøttede kulturhistoriske museer.

Gå til Digitalt museums side.

Kontakt oss

Anne Norderhaug Sætre
Kultursjef
Kulturavdelingen
E-post
Telefon 90 51 51 59
Til toppen