Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Årbok for Trysil 2015 er klar

To damer sitter ved siden av hverandre mens de holder opp seks like bøker

Kultursjef ​Anne Norderhaug Sætre og biblioteksjef Kari Lise Hagen er med rette stolte over årets utgave av årboka.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Årboka for Trysil byr på interessant lesing med både dagsaktuelle saker og Trysilhistorie helt tilbake til 1700-tallet.

​- Årbok for Trysil 2015 er utgitt takket være en ivrig og trofast komité som jobber jevnt og trutt med å skaffe interessante og aktuelle artikler med masse spennende stoff, forteller en strålende fornøyd kultursjef Anne Norderhaug Sætre.

Trysilhistorien

Årboka utgis for 31. gang og byr på både dagsaktuelle saker, samt historie helt tilbake på 1700-tallet - et viktig bidrag for å ta vare på Trysilhistorien.

Her kommer noen smakebiter:

Kongens nei - tre døgn i april

Under tre dramatiske aprildager i 1940 var Nybergsund i sentrum for noen av de viktigste hendelsene i norsk krigshistorie. Jon Storfjord gir oss et historisk tilbakeblikk, og leserne får et innblikk i filminnspillinga som fant sted i Trysil og Elverum tidligere i år.

Åsheim gartneri

Historien om Åsheim gartneri er litt utypisk for Trysil og har blitt en artig sak fra østre deler av kommunen, ført i pennen av Sigrid Vaagen Bryn.

Kultur

Som seg hør og bør av kulturbygda Trysil, så har også årboka kulturstoff. Grete Myrvold Rydje har skrevet om kulturprisvinneren Liv Rønningen og nettstedet Harvest som vant Skjæraasenprisen 2014.

Skolehistorie

Henry Johnsen tar oss med på spennende skolehistorie fra 1758 og fram til i dag.

Årets årbok selges på Libris Trysil, Notabene, Coop Mega og butikken på Østby.

God lesning!

Sist oppdatert: 09.11.2015 13:44:39