Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil nominerer to til Drømmestipendet 2016

Collage av Betina Karadjova på saksofon og portrett av Julie Buflod Myrvold

​Musiker Betina Karadjova og designer Julie Buflod Myrvold er Trysils kandidater til Drømmestipendet 2016.

Trysil har nominert to kandidater til kampen om Drømmestipendet 2016; Julie Buflod Myrvold og Betina Karadjova. Lykke til!​

​- Vi har nominert Julie Buflod Myrvold i klesdesign og Betina Karadjova i musikk. Det er to sterke kandidater innen hvert sitt felt! sier kultursjef og kulturskolerektor Anne Norderhaug Sætre.

Julies drøm

19 år gamle Julie Buflod Myrvold har elsket alt som har med kunst og design å gjøre hele livet, og har nå tatt det første steget for å oppnå drømmen sin; hun er ferdig med første halvår på bachelor i mote og produksjon. 

- En mer etisk, miljøvennlig og bærekraftig klesindustri! Jeg drømmer om å bli en anerkjent og nyskapende designer som kan være med å gjøre en forskjell! Jeg har hatt denne drømmen så lenge og er utrolig motivert og inspirert til å få den til å gå i oppfyllelse. Jeg drømmer om at jeg en dag skal kunne ha mitt eget klesmerke, skriver hun i søknaden sin.

Betinas drøm

17 år gamle Betina Karadjova er godt kjent blant musikkpublikummet i Trysil. Hun behersker flere instrumenter og har valgt saksofon som hovedinstrument. I søknaden sin skriver hun blant annet:

- Målet er å bli en profesjonell saksofonist, og drømmen er å en dag bli en av de beste slik at jeg kan opptre på store scener sammen med musikere på høyt nivå. Med drømmestipendet kan jeg utvikle meg videre som musiker ved å dekke en del av kostnaden på en profesjonell alt-saksofon, som forhåpentligvis vil åpne flere dører og muligheter for meg. Planen er å søke meg videre på Norges Musikkhøgskole etter videregående, og før det vil jeg også søke talentutviklingsprogrammet på Norges Musikkhøgskole.

Du finner de fullstendige søknadene fra Julie og Betina til høyre.

Drømmestipendet

12. mai offentliggjør juryen som ledes av Eldbjørg og Ragnhild Hemsing, hvem som får de 100 drømmestipendene på 10 000 kroner. Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Deres håp er at Drømmestipendet skal være en verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer. 

Sist oppdatert: 13.05.2016 00:52:18