Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nær og varm kulturprisvinnerfest for Liv Rønningen

Kvinne spiller trekkspill omgitt av to kvinner og to menn

​Gledesspreder'n entret spontant scenen da Liv Rønningen avsluttet kulturprisvinnerfesten med De nære ting som allsang.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​- Du er glad i folk. Og folk i alle aldre er glade i deg, sa programleder Else Myhr til kulturprisvinner Liv Rønningen. Ikke rart festen til hennes ære ble så nær og varm at flere tok til tårene.

​Til hennes store glede var de der nesten alle hjertebarna hennes; beboere og ansatte på Borgtun, Villa Sole, Bergetunet og Hagebæk, Gledesspreder'n, Trysil 2-rader'n, Trysil ungdom med glede, Happy Skvett, demensforeninga og Vestre Trysil pensjonistforening, mann, barn og barnebarn og andre nære og kjære.

Sjarmtroll

Og ikke minst kveldens største sjarmtroll som imponerte alle med stev, felespill og som rytmeholder for Trysil 2-rader'n: Åtte år gamle Karl Martinus Johnsen Melleby som Liv er barnevakt og reservebestemor for. Han hadde til og med dannet en trio sammen med foreldrene i anledning festen! 

Fra Sonja til Liv

- Se godt på 'n, for han får dere se mer til. Han har allerede spilt for dronning Sonja i Operaen. Jeg føler meg veldig beæret for at du synger og spiller for meg i kveld, sa Liv og ga ham en god klem. 

Klemmer og godord

Varme klemmer og gode ord ble det mange av i løpet av festen. Og alle kom fra hjertet. For folk er oppriktig glade i den sprudlende 74-åringen som er så fylt av energi, musikk og nestekjærlighet at hun aldri blir trøtt av å reise rundt og glede folk.

Takk fra Borgtun

Først ut var avdelingslederen på demensavdelingen Borgtun, Mirjam Byrne:
- Vi takker av hele vårt hjerte for all gleden du med ditt sprudlende vesen bringer oss hver eneste uke! sa hun.

En karamell

Nestemann var nestlederen i hovedutvalg for oppvekst og kultur Ole André Storsnes.
- Atter en gang: Gratulerer hjerteligst! Dette er så fortjent. Jeg håper kulturprisen er en karamell du kan suge på lenge, sa han.

Gammel partner

Inge Haugen var den første Liv spilte til dans med - på Vonheim på Grøndalen for 40 år siden.
- At du fikk kulturprisen, er ingen bombe. En skal lete lenge etter noen med dine kvaliteter. Jeg har bøyd meg i støvet og tatt av meg hatten for deg, sa han og spilte Det går en vind över vindens ängar før han skildret livet på Grundsetmart'n på 1950-tallet og avsluttet med en sang han har skrevet spesielt til henne, spesielt for kvelden - se teksten til høyre.

Trysil Treff

Ingen fra Trysil Treff som Liv var med og startet for 30 år siden, var der. Men de hadde sendt blomst, og Else Myhr hilste fra dem: - Vi setter stor pris på alt du gjør og alt du er!

Solstråle

Einar Hyllvang i Trysil 2-rader'n kalte henne en solstråle, en inspirasjon og en gledesspreder. Og så dro de i gang med Vågåvalsen og Reinlender fra Østerdalen så takta riktig tok tak i publikum.

Glade korsangere

Ragnhild Teppen i Trysil ungdom med glede sa at koret som Liv var med og stiftet for 22 år siden, var så glade for å få være med på festen, og for at Liv som har så mange jern i ilden, fortsatt dukker opp og spiller for og synger med dem av og til. Denne kvelden sang de til ære for henne mens hun spilte med. Først sangen Liv skrev til korets 10-års jubileum og som hun selv helt hadde glemt, så Calle Schewens vals og til slutt etter ønske fra Liv Lugn vilar sjön.

Ildsjel

60 % av Happy Skvett, som kjenner Liv fra Trysil Treff, var på plass.
- Du er en ildsjel som gleder alle med væremåten din og engasjementet ditt. Du stiller opp med trekkspillet der du kan for å gjøre andre glade, sa Anita Brustad før hun leste en prolog fullstappet av godord om Liv.

Sprettent

Det svinger av Happy Skvett, så også denne kvelden da de gledet oss med Terje Husdals Femundselvas perle, Sven Nyhus' E' du bøl og Karoline Kjøs kraftfullt sunget av energibunten Anita Brustad.

Hverdagshelt

Marit Nyhuus som hilste fra Vestre Trysil pensjonistforening, kalte Liv en hverdagshelt og regner med at hun er still going strong når Marit selv melder seg inn i foreninga om 8-10 år. Det lovet Liv. Marit hadde med seg en blomst fra pensjonistforeninga og et gavekort fra styret i samfunnshuset i Tørberget der Liv også har gjort en formidabel innsats i mange år.

Utrolig omsorg

Olav Teppen hilste fra demensforeninga og uttrykte stor glede over at Liv med sin utrolige omsorg er med i styret der.
Gunvor Vestvang hadde med gratulasjoner og blomst fra Gledesspreder'n.

Overveldet prisvinner

Kulturprisvinneren selv var helt overveldet over festen. All ære til kulturkonsulent Else Myhr som sydde sammen programmet. Snakk om skreddersøm!
- Jeg er så glad og ydmyk for at så mange kom og viste meg kjærlighet og glede. La oss ta med oss kjærligheten videre, sa hun. 

Begynte og sluttet

Ingen fest med Liv Rønningen uten at hun selv tar på seg trekkspillet. Så også denne kvelden. Hun startet og avsluttet festen med å spille opp til allsang - Per Spelmann, Jeg snører min sekk og De nære ting. På den siste kom medlemmer fra Gledesspreder'n spontant opp på scenen, og Ann Cathrin Larsen Sønstebø avsluttet det hele med å gi Liv en god klem.

Jo, det ble som Else Myhr lovet: En fest i Livs ånd. 

 Bildeglimt fra kulturprisvinnerfesten

DSC_0037DSC_0041DSC_0044DSC_0045DSC_0047DSC_0050DSC_0052DSC_0054DSC_0058DSC_0059DSC_0061DSC_0066DSC_0069DSC_0071DSC_0074DSC_0086DSC_0088DSC_0093DSC_0103DSC_0104DSC_0105DSC_0108DSC_0111DSC_0114
Sist oppdatert: 22.08.2017 13:46:03