Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Flott fest for kulturprisvinnerne 2016

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.03.2017 09:50:00
Kaia Storfjord Tangnæs og Bente Kvile Buflod spiller for kulturprisvinnerne

​Kaja Storfjord Tangnæs sin bestefar er en av kulturprisvinnerne 2016. Hun og Bente Kvile Buflod spilte Tir n'a Noir til glede for ham og de andre på scenen og i salen. Fra venstre: Roar Vingelsgaard, Jon Storfjord, Erik Poppe og Gunnar Østmoe.

Foto: Øyvind Bæk

​Vi har hedret vinnerne av Trysil kommunes kulturpris 2016 med egen fest i storstua vår.

Rundt 120 benket seg rundt bordene i kulturhuset Hagelund for å dele kvelden med kulturprisvinnerne Erik Poppe, Roar Vingelsgaard og Jon Storfjord. Den ble riktig så vellykket og trivelig fra ende til annen.

​Kultursjefens oppsummering

Kultursjef Anne Norderhaug Sætre oppsummerer kvelden slik:

Det ble en hyggelig og interessant kulturprisvinnerfest, en kulturkveld til ære for kulturprisvinnerne Erik Poppe, Jon Storfjord og Roar Vingelsgaard. De ble tildelt Trysil kommunes kulturpris for 2016, og 10. mars i år var det dekket for 120 publikummere i kulturhuset Hagelund. Nesten alle plassene ble fylt, og de frammøtte fikk servert bløtkake og kaffe.

Søbakken skolekor

Prisvinnerne ble bedt opp på scenen av kultursjef Anne N. Sætre og kommunalsjef for oppvekst og kultur Jo Stuan. Kvelden inneholdt flere kulturelle overraskelser, og i det første innslaget marsjerte 61 (!) unger fra Søbakken skolekor opp på scenen for å hedre sin tidligere rektor. De sang om vennskap og overrakte en gave til Roar Vingelsgaard. Musikalsk leder for koret var Susann Nysveen.

Gunnar Østmoe

En annen elverumsing, med oppvekst i Trysil, er Gunnar Østmoe. Han hadde blitt spurt om å lede en intervjuseanse med prisvinnerne og stilte velvillig opp. Han fortalte under forberedelsene til kvelden at han hadde erfaring fra å stå på scenen i Hagelund, men sist var som russeformann i 1984. Og for de frammøttes skyld måtte vi håpe at utbyttet av kvelden ville bli litt mer vettugt enn sist gang. Det ble det til gangs.

Poppes kyss

Gunnar Østmoe var en utmerket samtalestyrer og stilte de rette spørsmålene slik at publikum fikk rikelig av både historie, alvor og humor. Erik Poppe bød til og med på et kyss på munnen til alles overraskelse som svar på hvordan den seneste kysseepisoden hadde foregått.

Barnebarnet spilte

Jon Storfjord er stolt bestefar til flere elever på Trysil kulturskole. En av dem, Kaia Storfjord Tangnæs og Bente Kvile Buflod overrasket prisvinnerne med å spille Tir n'a Noir flott og varmt på fele og gitar.

Filmdirektør

Til slutt fikk spesielt Erik Poppe, men også de to andre prisvinnerne, en videohilsen fra selveste Sindre Guldvog, direktøren i Norsk Filminstitutt. Han hedret kulturprisvinnernes arbeid med filmen Kongens nei og historien om andre verdenskrig.

Korpsmusikk

Avslutningsnummeret var Nybergsund jente- og guttekorps og Østby musikklag som spilte Grand March fra Verdis Aida - et flott punktum på en flott kulturkveld!

 Bildeglimt fra kulturprisvinnerfesten - foto: Øyvind Bæk

Søbakken skolekorSøbakken skolekor og Roar VingelsgaardRoar Vingelsgaard, Jon Storfjord, Erik Poppe og Gunnar ØstmoeKaia Storfjord Tangnæs og Bente Kvile Buflod spiller for kulturprisvinnerneNybergsund jente- og guttekorps og Østby musikklagKulturprisvinnerne får blomster av kultursjef og kommunalsjefKakefest
Sist oppdatert: 15.03.2017 09:53:23