Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil-Knuts fjellverden kåret til Trysils mest attraktive friluftsområde 2015

Skalbekkstupet

​Skalbekkstupet i Trysil-Knuts fjellverden.

Foto: Monica Stenseth

​Styret i frivilligsentralen har kåret Trysil-Knuts fjellverden til Trysils mest attraktive friluftsområde 2015.

​Kåringa ble gjort etter initiativ fra klima- og miljøminister Tine Sundtoft som oppfordret alle kommuner til å finne sitt mest attraktive friluftsområde.

Fire forslag

I Trysil kom det inn forslag på fire områder; Skagsvola, Bittermarka, Drevdalen og Trysil-Knuts fjellverden. Uten noen kriterier å holde seg til, brukte juryen, altså styret i frivilligsentralen skjønn for å kåre vinneren. De falt for beskrivelsen innsendt av Halldis Nordgård:

1 000 hytter

Trysil-Knuts fjellverden omfattes av totalt fire ganske store hytteområder; Fjellverden øst, Trysil-Knuts fjellgrend, Lågfjellet og Fjellverden nord med totalt cirka 1 000 hytter.

Pilgrimsleden

På sommertid vil vi fremheve Pilgrimsleden som går tvers gjennom fjellverdenen vår fra sør til nord. Den er ofte besøkt av turister av mange kategorier, og velforeningen har stilt grendehuset i Eltdalen til disposisjon for gratis overnatting for de som går leden.

Eltdalsskalet

Vi har også en av de høyeste fjelltoppene i Trysil kommune - Eltdalsskalet på 1 109 meter over havet og Kampflåhøgda på cirka 1 208 meter over havet. Den er også mye besøkt av turister og tryslinger både sommer og vinter. I samme åndedrag nevner vi Skalbekkstupet med sitt fine fossefall, særlig da det er høy vannføring om våren.

Promillegropa

På vinteren er Promillegropa et yndet utfartspunkt. Vi har et meget omfattende oppkjørt løypenett som mange turister og hytteeiere bruker for å ta seg ut i det langstrakte landskapet med forholdsvis lett terreng. Skiturene passer både små og store, kyndige som ukyndige.

 

Sist oppdatert: 20.04.2016 13:32:57