Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Liflig chai-time markerte FN-dagen 2016

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 21.10.2016 13:03:29
Fra den afrikanske stuen på biblioteket

​Så internasjonalt og flott som det var på Trysil folkebibliotek på chai-time har det aldri vært der før. Dette frister til gjentakelse for både vertskap og gjester.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Glad latter, munter prat, deilige smaker og liflige dufter fylte Trysil folkebibliotek da vi markerte FN-dagen med chai-time.

​To dyktige bhangramusikere slo målrettet løs på trommene utenfor biblioteket. Det vekket oppmerksomhet og trakk folk. Så store og små, etniske nordmenn og nye landsmenn, strømmet til da dørene åpnet for chai-time kl 11.

Fire stuer

Innimellom bokreolene på biblioteket skjønte vi raskt at her hadde folk vært i sving i mange timer, for ikke å si dager, for å by nye og gamle tryslinger på dekorative og smakfulle biter av sin kultur.

Asia

Like ved inngangen ble vi møtt av blide asiater som serverte deilige vårruller. I det nordøstre hjørnet bød like blide syrere på fristende bakverk av ymse slag, så søte at vi måtte innom en tur til.

Afrika

I det sørøstre hjørnet hadde afrikanere dekket på et langbord med varm, velduftende og velsmakende mat. Kaffen ble servert i små kopper, og folk tok seg god tid til å betrakte all pynt på vegger og bord.

Norge

I det norske hjørnet luktet det velkjent av nystekte vafler. Der var det bunadskledde utstillingsdukker, nisser, en skiløper, turutstyr og hvite høytidskjoler. Og vertinna stilte i Marius-genser. Heller ikke her var noe overlatt til tilfeldighetene.

Dragemester

I barneavdelingen var det tett i tett med nysgjerrige under rundt dragemesteren og hans medhjelpere. Der fikk de se hvordan en drage blir til og fikk gode råd om hva de måtte passe på for at dragen skal fly best mulig.

Henna-maling

Mange kvinner sørget for synlige, om ikke evigvarende, bevis på at de hadde vært på historiens første chai-time i Trysil. De oppsøkte den dyktige hennamaleren, og ikke lenge etter spradet de stolte rundt med flotte dekorasjoner på hender og armer og/eller i tinningen.

Se, hør og smak

Se, hør og smak var mottoet for chai-time. Det gjorde folk så absolutt. Og alle så ut til å trives. Bli kjent med andre kulturer, var målet for arrangørene voksenopplæringen, flyktningtjenesten og kirkekontoret. Etter ordvekslingene å dømme virket det i alle fall som at ingen var redde for å slå av en prat og spørre om det de lurte på. En god start på en ny, viktig møtearena for integrering med andre ord.

 

 Bildeglimt fra chai-time

bhangramusikkfaisal hashmiasiavårrullerasiaasia2asiaklærsyria2afrikanskkaffeAfrikansk dekorasjon på chai-time på biblioteket 2016afrika2afrika4vaflerbunaderdåpkonfirmasjonbryllupfritidsutstyrnisserDragerdragemesterdragelagingdragelaging2hennamalinghennamaling3hennamaling4

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 21.10.2016 14:20:00