Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Bibliotekets juleutstilling 2016 var kjempefin

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 01.12.2016 13:05:41
Unger på egen kunstutstilling

​De unge kunstnerne var med rette stolte av juleutstillingen på Trysil folkebibliotek. Den hang oppe til og med lille julaften.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​​Hver og en av oss er helt unik, og vi er like verdifulle alle sammen, vet vi etter å ha vært på bibliotekets juleutstilling.

​Og kunstnerne som så fint klarte å formidle det viktige budskapet, var unger fra de private barnehagene i Trysil; Læringsverkstedet, menighetsbarnehagen og Knerten. 

Åpning

Juleutstillingen, som hang oppe helt til biblioteket stengte lille julaften, ble offisielt av barnebibliotekar Anne Karine Sørhus torsdag 1. desember. De største ungene fra Læringsverkstedet og menighetsbarnehagen var til stede, men i Knerten er de så små, så de måtte prioritere hviletida.

Læringsverkstedet

Vestveggen i Moren-salen var prydet av kunst fra Læringsverkstedet. De minste hadde laget ugler og hengt opp på en kvist og et hjerte av hender med budskapet Jeg er verdifull. De litt større og store viste hvor unike de er på en collage av alles øyne og ører. De hadde også uttrykt forskjellige følelser på andre bilder. De hadde tegnet seg sjøl og laget flott såpeboblekunst.

Menighetsbarnehagen

På nordveggen fant vi kunstverkene fra menighetsbarnehagen; kjempefine trær, verdifulle håndavtrykk med og uten vers til og helt unike julekort.

Knerten

Knertens kunstverk hadde fått plass på østveggen. Det var et artig juletremaleri, der greinene og stjerna var barnas håndavtrykk, kulene fargerike korker og glitteret fine perlesnorer.

Bevertning

Ingen ordentlig kunstutstillingsåpning uten bevertning selvsagt. Anne Karine hadde ordnet med både eplebrus, rød saft og pepperkaker. Og underholdninga bidro kunstnerne til selv - de sang ivrig med, i alle fall på refrenget, da Anne Karine dro i gang med Julekveldsvisa.

 Bildeglimt fra åpningen av bibliotekets juleutstilling

Kunstnerne ved LæringsverkstedveggenÅpningstaleAnne Karine Sørhuus åpner kunstutstillingenJeg er verdifull - de minste i Læringsverkstedets kunstKunstnerne fra LæringsverkstedetMenighetsbarnehagens kunstnereKnertens håndavtrykkstreBevertningJulekveldsvisaJulekveldsvisa2Julekveldsvisa3

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 30.01.2017 08:14:35