Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kirsten og Eline representerer Trysil på UKM-festivalen

Portrettbilder av Eline Gundersen Ås og Kirsten te Walvaart

​Gratulerer med uttaket til UKM-festivalen i Trondheim i juni, Eline Gundersen Ås og Kirsten te Walvaart!

Fotos: Privat

To unge kunstnere, Eline Gundersen Ås og Kirsten te Walvaart, representerer Trysil på UKM-festivalen i Trondheim 24.-28. juni. Trysil kommune gratulerer så mye!

Elines verk heter Little Black Dress og ​Kirstens Elg i skogen.

Fylkesmønstringa

De to og resten av den glade Trysil-gjengen kom hjem fra fylkesmønstringa på Sand i Nord-Odal søndag kveld stappfulle av inntrykk og gode opplevelser. Trysils delegasjon bestod i tillegg til Eline og Kirsten av Betina Karadjova, Anna Lucinda Næss, Sara Sophie Næss, Julie Marie Engh, Sondre Elvheim, Thea Holmøy Aamold, Sofie Bjørnberg, Emma Vestmo, Mirre Honsbeek, Julie Odden, Marit te Walvaart, Mats Åsheim, Marthe Tystad, Asbjørn Haugestad, Sandra Nguyen, Nora Simone Sande og Inger Johanne Fuglaamoen Nordvang.

Stolt kommunekontakt

- De 19 ungdommene representerte kommunen sin på en framragende måte og gjorde seg bemerket opp til flere ganger. Så det var en ydmyk og stolt kommunekontakt som kunne ta med seg disse fine ungdommene hjem søndag ettermiddag, sier kommunekontakt Beathe H. Sande.

Fullpakket helg

Tryslingene har tilbrakt helga sammen med 250 andre ungdommer fra hele Hedmark. Det har vært ei helg fullpakket av et spennende program.

- Ungdommene har deltatt på scenen, bak scenen, med utstilling, i redaksjonen og ellers der det har vært mulig. De fikk med seg fire forestillinger der ungdom fra Hedmark stod på scenen, konsert med Daniel Kvammen og Ida Stein, utstilling i Sand kirke og hillbilly-fest på Maarud gård som ble avsluttet med stort fyrverkeri, forteller Beathe.

Lite søvn, nye venner

Med 270 ungdommer samlet, sier det seg sjøl at det blir lite søvn, men desto mer moro.

- Mange har fått nye venner og bekjentskaper og jeg vil tro høyst sannsynlig masse inspirasjon til å fortsette med å være så kreative og engasjerte som de er, sier Beathe.

UKM-festivalen er bonus

Fellesskapet og opplevelsene er det viktigste med fylkesmønstringa, synes Beathe. Men visst er det stas å få med tryslinger til UKM-festivalen i Trondheim. Beathe kaller det en bonus. I tillegg til kunstverkene og kunstnerne som helt sikkert blir å finne i trønderhovedstaden, nominerte juryen tre tryslinger som arrangører: Marthe Tystad, Sandra Nguyen og Mats Åsheim. UKM Norge velger ut arrangører blant de nominerte etter behov.

Du kan lese om og se bilder fra fylkesmønstringa på lenken til høyre.

Kunstverket Little Black Dress      Kunstverket Elg i skogen

Eline Gundersen Ås sitt verk Little Black Dress.                Kirsten te Walvaarts verk Elg i skogen.
Fotos: Ramona Nordnes, Trysil kommune 

Sist oppdatert: 11.04.2016 12:48:36