Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

En herlig folkefest på Trysiliaden 2016

​Gla`gjengen fra Trysil synes Trysiliaden er stor stas!

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

​Sikkert som dagene blir lengre om våren, er Trysil igjen klare for Trysiliaden. I år var 185 deltakere og 124 ledsagere på plass, dette er ny rekord for en av vinterens aller hyggeligste vinterleker i Trysil.

​Trysiliaden er en av vinterens store idrettsfester for utviklingshemmede og mange deltakere kommer tilbake til Trysil år etter år for å være med på langrenn, natursti, hesteskyss og hundesledekjøring.

Høytidelig åpning

- Med hele 21 kommuner påmeldt, mange helt nye på Trysiliaden, var det stor stas å få gå fremst i toget. Jeg har stor respekt for dere alle sammen, for det dere er som enkelt mennesker. I dag skal dekk gå i godt opptråkkede skispor, og jeg håper årets Trysiliade får en god plass i deres minnebøker. Je gler meg og skar vara med dekk hele dagen!, sa en blid og fornøyd varaordfører Knut Løken som foretok den høytidelige åpningen.

Trysiliade-ilden

En som har vært med på samtlige Trysiliader, er Håkon Solgård fra Tynset. Og selvsagt skulle han få tenne Trysiliade-ilden i år. Ilden ble tent, etterfulgt av trompetfanfare ved Rune Mobæk.

Dans

Før lekene virkelig startet for alvor, danset en gjeng med unge dansere fra Trysil til den offisielle ungdoms-OL låta Go beyond - Create Tomorrow. Den samme gjengen tok like godt også oppvarminga.

Fem tenåringsjenter danser på en scene bygget opp av snø
Danserne i aksjon.

Med for femte gang

På bildet under ser vi Malin og Merete fra Koppang i Stor-Elvdal som skulle på hesteskyss og hundesledekjøring. Og Malin hun er med for femte gang!

To kvinner med startnummer står ved siden av hverandre
Malin og Merete stortrives på Trysiliaden.

Premier til alle

Etter aktivitetene vanket det boller, saft og selvsagt medalje. Langrenns aktivitetene ble som vanlig kyndig styrt av konferansier Einar Hyllvang.

Ung mann med medalje rundt halsen
Kjempeblid deltaker i mål.

Bankett

Alle deltakere og ledsagere avslutter Trysiliaden med bankett på Trysil videregående skole, og der blir det god mat og levende musikk.

Takk for hyggelige vinterleker!

 Glimt fra Trysiliaden 2016

Opptoget 1Opptog 2Opptog 3Opptog 4Opptog 5Ung heiagjengTryslinger på TrysiliadenKnut LøkenTrysiliade-ilden tennes av Håkon SolgårdGo beyondAnne Norderhaug Sætre og Malin JonssonUnger ved skiløypaMalin og Merete fra Stor-ElvdalI løypa 1HesteskyssPublikumI løypa 2I løypa 3Einar HyllvangBlid deltaker

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 29.11.2016 15:57:42