Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysilungdommens sterke og fine tolkning av Kongens nei

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 15.09.2016 10:31:28
Elever og lærere på utstillingsåpning

​Elever og lærere mottar en velfortjent applaus!

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Åpningen av årets utstilling under Skjæraasendagene ble ungdommens kulturkveld med imponerende kunst og en fantastisk intimkonsert.

​- Ekstra flott at det er ungdommen som minner oss på krigen gjennom en slik utstilling. Ungdom er viktige talenter som vi må ta godt vare på, slik at vi også i framtida er kulturbygda Trysil, sa varaordfører Knut Løken da han åpnet utstillingen.

Kunstnerne

Det er elever fra Trysil videregående skole formgivningsfag, kunst, design og arkitektur og valgfag scenografi og kostymer, som etter intens jobbing i høst, presenterer en solid og spennende tolkning av Kongens nei.

Sko fra 40-tallet

Tusjtegningene av skoene bærer preg av krigen og neiet. - Vi har fått låne sko fra Søre Osen, både barne- og voksensko. Skoene forteller en historie og bærer preg av de som har brukt dem, sa lærer Gerd Østlie Elgshøen.

Prikk på prikk

De flotte tusjtegningene av skoene er laget av elever på VK1 kunst, design og arkitektur. Elevene har brukt en teknikk som kalles pointillisme som er mange små prikker tett i tett.

Nei og nein

En helt vegg er dekket av kalligrammer. Elever fra VK2 stiller ut historiske bilder fra krigen. Kalligram er en krevende teknikk som består av ord. - En ting å legge merke til er at nei satt sammen også blir til det tyske ordet nein, fortalte Gerd.

Papirkjoler

Utstillingen har både hverdags- og brudekjoler laget i papir. Materialbruken representerer på en fin måte at folk måtte bruke det de hadde under krigen. De flotte kjolene er laget av elevene på formgivningsfag.

Tvil og konsekvens

Noen av elevene har laget bannerne i svarte, hvite og røde elementer. - Her kommer tvil og konsekvenser tydelig fram, sa lærer Stina Ericsson.

BannereBannere

Lysboksene

Lysboksene som står inne i kinosalen gir en fin tredimensjonal effekt. Her er dramatikken uten tvil gjenskapt. - Det er elevene som har valgfaget scenografi og kostyme som står bak de utrolig fine lysboksene, forteller lærer Therese Hornsletten Hansen.

Imponerende konsert

Det var supertalentene Maria Særnmo, Sondre Elvheim Hansen, Synne Jørgensen, Martin Bråten og  Anna Lucinda Næss som ga oss kveldens store intimkonsert. Flott sang og gitarspill med bitte litt sjarmerende sjenanse gjorde sitt til at dette ble en helt fantastisk opplevelse - med gåsehudfaktor.

Maria

Maria Særnmo sang og spilte gitar til to norske låter, deriblant Postgirobyggets Idyll. Det ble hjerter i brann - utrolig fint!

Sondre

Sondre Elvheim Hansen er en talentfull rapper som leverte to egenskrevet hip hop-låter. Kanonbra Sondre!

Synne og Martin

Synne Jørgensen, sang og Martin Bråten, gitar og ukulele leverte tre fine låter. Stemningsfullt med nydelig sang og flott gitarspill!

Anna Lucinda

Anna Lucinda sang to låter og trøkka til med en herlig rocka låt. Fantastisk bra!

Besøk utstillingen

Utstillingen starter ved papirkjolene og fyller lokalene på Rialto mot øst. Lysboksene står inne i kinosalen. Vi anbefaler alle å besøke utstillingen som henger oppe til 9. oktober.

 

 Bildeglimt fra utstillingsåpningen

MalinKnutMariaSondreMartin og SynneAnna LucindaLysbokser 1LysboksLysbokser 2Lysbokser 3Sangere og musikere takkesKunstnere takkesPapirkjolePapirkjolerSkoFlere skoPapirkjole og kalligrammerKalligrammerTo kalligrammerFlere kalligrammerKalligrammer og papirkjoleKari

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 15.09.2016 18:53:51