Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Rekorddeltakelse på UKM Trysil

Tre unge jenter med svarte hatter og hvite overdeler

​Søstrene Dal var et herlig bekjentskap under UKM 2015.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Helga 5.-7. februar er 96 ungdommer i sving både på og bak scena i kulturhuset Hagelund. På
Café Rialto stiller 42 utstillere ut med hele 78 bidrag.

De 96 ungdommene fordeler seg på arrangøroppgaver, konferansierer, nettredaktører, lys, sceneinnslag, som dans, litteratur, sang, instrumentale innslag og film, samt utstilling.

Rekorddeltakelse

- I alle år har vi hatt en jevn stigning i antall påmeldte til UKM - kjempemoro med rekorddeltakelse år etter år, og i år slår vi alle rekorder forteller en superfornøyd koordinator Beathe Sande. Vi kan trygt si at UKM er et populært arrangement blant barn og unge i Trysil.

Utstilling

- Helt eksepsjonelt hos oss i år, er den enormt store deltakelsen på utstillinga. Vi har 42 utstillere som stiller ut hele 78 bidrag. En positiv utfordring er at vi kanskje får plassproblemer, sier Beathe. Årets UKM starter med en knallåpning av utstillinga på Café Rialto fredag 5. februar kl 18.

Kick-off

Etter utstillingsåpninga blir det kick-off for alle deltakerne på ungdomsklubben. Her blir det taco og morsomme aktiviteter. Målet er å ha det artig sammen og bli enda bedre kjent med hverandre før det virkelig braker løs med generalprøve på lørdag og show på søndag.

Artist-coaching

Nytt av året er artist-coaching under lydprøvene på lørdag. Det er den erfarne artisten Malin Jonsson som skal coache deltakerne.

Workshop i origami

Utstillerne og filmprodusentene får også tilbud om workshop - i origami. Det er Charlotte Nerberg som holder workshopen, og kanskje får vi se arbeider herfra på utstillinga til UKM.

Showet

Showet starter søndag 7. februar kl 17 i kulturhuset Hagelund. Vi får se 16 sceneinnslag og tre filmer. Ryktene svirrer allerede nå om at årets konferansierer er som alltid godt forberedt, og med tema Ungdoms-OL.

Husband

Årets husband består av Ingvald Vangsnes Try (bass), Joe Rodgerson (gitar), Finn Andresen (slagverk) og André Solheim (piano/keyboard).

Ungdomsrådet er arrangør

Som alltid er det Trysil ungdomsråd som arrangerer ungdommens kulturmønstring - en arena for ungdom i Trysil som driver med kultur. Arrangementet er for barn og ungdom fra 10 til 20 år, der målgruppen spesielt er fra 13 år og oppover.

Juryen

Årets jury består av Odd Magnus Østerhaug (leder), Bjørn Foyn, Stina Ericsson, Nina Myhre Holmseth og Jesper Nohr (fra ungdomsrådet). Juryen velger ut deltakere (over 13 år) som går videre til fylkesfestivalen i Sand i Odal 8.-10. april.

Billetter

Billettene koster 80 kroner for voksne og 60 kroner for honnør (og for de som har kulturkort). Det er gratis inngang for barn og unge til og med 19 år. Billetter kan kjøpes på servicetorget i Trysil rådhus, Café Rialto eller billettluka.no. Billettsalget har startet, så sikre deg billett allerede i dag.

Velkommen til UKM - der ung kultur møtes!

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 08.02.2016 00:55:40