Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Beathe Sande kåret til årets ukm-ildsjel

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 14.06.2016 15:35:10
Beathe Helen Sande med plakett og blomster

​Beathe Sande har fått både plakett, blomster og rosende ord for sin innsats for ungdom i Trysil i forbindelse med Ung kultur møtes. Fortjent!

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Beathe Sande er kåret til årets UKM-ildsjel i Hedmark for den vanvittige innsatsen hun legger ned for ungdom i Trysil.

​Hun fikk det synlige beviset i form av en plakett på fylkesmønstringa av Ung kultur møtes i april, og 14. juni fikk hun den velfortjente og varme begrunnelsen sammen med en flott blomsterbukett.

Ydmyk og glad

Beathe er veldig glad og enda mer ydmyk for utmerkelsen. For hun gir mye av seg selv i arbeidet med barn og ungdom, ikke minst i forbindelse med ukm, men såpass får det da være, synes hun.

Dyp og ektefølt

- Denne prisen kunne du godt fått tidligere Beathe, men her er den. Den bærer ikke med seg kroner og øre, men en dyp og ektefølt TAKK for den vanvittige innsatsen som du legger ned for ungdom i Trysil hvert år! heter det i begrunnelsen Turneorganisasjonens fylkesprodusent Karoline Amb har ført i pennen.

Ser enkeltindividene

I begrunnelsen skriver hun: - Du får denne prisen på grunn av mange ting. Her er noe:

  • Mønstringen er ungdomsstyrt med en trygg og tydelig mentor, som pusher i riktig retning og legger til rette for at de skal lykkes.
  • Sceneinnslag blir behandlet med respekt, unge arrangører er godt sysselsatt, og utstillingen er enorm i volum og har samtidig den beste kvaliteten i fylket. 
  • Du ser enkeltindivider, og gir dem plass. 
  • Du kjenner alle ungdommene og justerer deg inn på hver enkelt.
  • Du følger dem fra år til år og ser utviklingen til den enkelte.
  • Du utfordrer dem og møter dem på det faglige nivået de er.
  • UKM har respekt og kvalitet i Trysil, det er en dannelsesreise for de involverte. Jeg ser mye «Monkey see, monkey do» hos dere: Ungdomsrådet er utrolig funksjonelt og oppegående, og det er ene og alene fordi de har deg som mentor, de tar opp dine vaner og holdninger og er meget gode ambassadører for Trysil og Hedmark der ute i den store verden.

Jeg håper du er klar over hva det du gjør kan ha å si for en enkeltskjebne.

Inspirerende

- Du lurer på om det er på tide å slippe andre til, at du har hatt jobben lenge. Jeg håper du slipper den tanken, for dette er et fag. Du kan faget godt, og du utvikler deg hele tida. Nå har du også kolleger i UKM-nettverket i Hedmark som kan være gode sparringspartnere. Jeg håper å beholde deg i mange år, du er inspirerende å jobbe med! Gratulerer med prisen, Beathe Helen Sande! avsluttet Amb.

Sist oppdatert: 14.06.2016 15:52:02