Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ungdomsrådets budsjettønsker for 2016

Synne Jørgensen deler ut dokument til kommunestyrepolitikere

​Ungdomsrådets leder Synne Jørgensen ga Trysil kommunestyre ei liste med fem ønsker for budsjettet 2016.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Synne Jørgensen har ​gitt kommunestyret Trysil ungdomsråds budsjettønsker for 2016. Øverst på lista står helsesøster på skolene hver dag.

I tillegg ber de om leksehjelp med lærere til stede for alle trinn på alle skoler, nytt svømmebasseng, aktivitetsskole for elever på videregående skole og penger til arrangementet sitt Get out Trysil.

Helsesøster

- Ikke alle unge i Trysil har det bra. Ett viktig tiltak for dem er at helsesøster er tilgjengelig på skolen når de trenger å snakke med noen. Helsestasjonen har ikke ressurser til å øke tilbudet på skolene, men de ser behovet. Kommunestyret må sette av penger slik at skolene får helsesøster hver dag, sa ungdomsrådsleder Synne Jørgensen.

Leksehjelp

Ungdomsrådet mener at leksehjelp i skolen er viktig for at alle barn og unge skal ha lik mulighet til lykkes med skolegangen. Derfor må kommunestyret bevilge penger slik at alle trinn på alle skoler kan få leksehjelp med lærere som hjelpere.

- Vi må bidra til at alle kommer seg gjennom skolen og får utdanning. Det er lett å miste motivasjonen om en ikke henger med i fagene, men leksehjelp kan hjelpe, sa hun.

Svømmebasseng

Ungdomsrådslederen slo fast at det er viktig at barn og unge lærer å svømme, for det forebygger drukning og gir bedre fysisk helse. Svømmetilbudet i skolen i dag er altfor dårlig i det oppvarmede, vesle bassenget på Sønsthagen.

- Elevene får svømme noen ganger i året i stedet for ukentlig hele året. Vi har ingen å miste. Vi ønsker penger til basseng nå, er meldinga fra ungdomsrådet.

Aktivitetsskole

De synes at aktivitetsskolen er et flott tilbud der ungdomsskoleelevene får prøve ut til dels kostbare og spennende aktiviteter som mange ikke hadde hatt mulighet til ellers.

- Aktivitet er viktig for fysisk helse og trivsel. Gi tilbudet til videregående skoleelever også. Kanskje bidrar det også til at noen ønsker komme tilbake og bosette seg her, sa Synne Jørgensen.

Get out Trysil

Get out Trysil som ungdomsrådet har arrangert noen ganger nå, er en suksess med mange deltakere og masse positive tilbakemeldinger. Di ønsker å videreføre det, men får ikke lenger penger fra fylkeskommunen. De håper derfor at kommunestyret kan bidra over kommunebudsjettet.

Helsesøster viktigst

- Vi vet at det nok ikke er mulig å få til alt vi ønsker allerede neste år. Men det er viktig at noe av det realiseres. Hvis vi må velge ett tiltak, prioriterer vi helsesøster i skolene, avsluttet Synne Jørgensen.

Se hele innlegget som ungdomsrådsleder Synne Jørgensen holdt i kommunestyremøtet 19. november til høyre.

Sist oppdatert: 20.11.2015 10:58:24