Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil er i landsfinalen i Klassequizen 2016

Ola Løberg, Marita Myrene og Eivind Gundersen Ås

​Ola Løberg, Marita Myrene og Eivind Gundersen Ås blir å se på TV-skjermen i beste sendetid lørdag 14. mai. Gratulerer med seieren i fylkesfinalen!

Foto: NRK Hedmark/Oppland

​Marita Myrene, Ola Løberg og Eivind Gundersen Ås klarte det! Trysil er i landsfinalen i Klassequizen 2016.

​Trysil ungdomsskole møtte Ener ungdomsskole i finalen på NRK Hedmark og Opplands ettermiddagssending mandag 11. april og slo hamarsingene med fire poeng. Trysil fikk 12 av 16.

3-2

I første runde kategori A svarte begge lagene riktig på at Villa Park er hjemmebanen til Aston Villa. Tryslingene visste at A er nasjonalmerket til Østerrike. Ener gjettet på Australia. Ingen visste at Ingvar Ambjørnsen har skrevet om Elling og Pelle og Proffen, men begge visste at det er Angola og ikke Andorra eller Armenia som er i Afrika.

6-4

I andre runde handlet det om logoer. Begge lagene visste at det er en hest i logoen til Ferrari. Trysil tippet at første bokstav i Google er grønn. Ener gikk for rød. Den er blå. Trysil svarte at logos betyr ord, Ener gikk for øyne. Trysil hadde rett. Begge visste at M-en i Mac Donalds som regel er gul.

9-7

I tredje runde het kategorien Høyre/Venstre. Begge svarte at høyresida på en båt er styrbord. Ener visste at Venstre har ni stortingsrepresentanter. Trysil prøvde seg med to. Trysil hadde rett i at Stig Inge Bjørnebye som regel spilte venstreback på fotballandslaget. Ener trodde kanskje han høyreback. At Børge Brende er Norges utenriksminister var ingen i tvil om.

12-10

Hvor ligger skiflygingsbakken Planica - i Slovakia, Tsjekkia eller Slovenia var første spørsmål i siste runde. Slovenia, svarte Trysil helt riktig. Ener gikk for Slovakia. Begge svarte at Finland var landet som kjempet mot Sovjetunionen i vinterkrigene i 1939 og 1940. Derimot kom ikke tryslingene på at vinter-OL i 2018 skal gå i Sør-Korea, men det gjorde hamarsingene. Og på siste spørsmål hadde begge lagene svaret klart. Sangen fra Disney-filmen Frozen som fikk Oscar for beste sang i 2014, het Let it go.

Imponert

Distriktsredaktør Inger Johanne Solli var som oss andre mektig imponert over alt ungdommene kunne. Hun syntes spørsmålene var til dels veldig vanskelige. Hun ville ikke klart å komme til landsfinalen, sa hun før hun overrakte de glade tryslingene diplom og ønsket dem lykke til i Oslo.

Målet nådd

De tre tryslingene syntes fylkesfinalen var artig. Målet i Klassequizen 2016 er egentlig allerede nådd, for nå er de i landsfinalen. Der håper de å gjøre det best mulig. Det er vi sikre på at de gjør. Vi gleder oss til å følge dem fra godstolen.

Sist oppdatert: 11.04.2016 15:15:26