Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kick off for elevbedrifter 2020/2021

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 10.09.2020 10:11:37
Fra kick off for elevbedrifter 2020/2021

​Kreativiteten blomstret og humøret var på topp da 9. trinn på Trysil ungdomsskole hadde kick off for elevbedriftene 2020/2021.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Etter å ha hørt noen av idéene, gleder vi oss virkelig til å se hva elevbedriftene på Trysil ungdomsskole kommer til å by på i år.

​Denne uka har de hatt kick off i kulturhuset, og maken til engasjement skal en lete lenge etter!

Kreative

Alle produkter og tjenester er ikke i boks så klart, men idéene er mange. Det er nesten utrolig hva de 75 ungdommene kom opp med på idémyldringa. Spørrelystne var de også, og lærerne i salen svarte villig vekk og kom med gode råd. Før høstferien skal det være klart hvilke produkter og tjenester som skal settes ut i livet.

Jobbsøknader

Det er de som kom på idéene som blir valgt ut, som eier dem. Og det er til dem de andre elevene må sende inn søknader om jobb når de kommer så langt.

- Elevene er forskjellige så klart, men alle vil finne en jobb som passer dem. Enten det handler om å produsere, planlegge, lede bedriften, styre økonomien, markedsføre, selge etc. Alle er gode på noe, og alle trengs i ei bedrift, sier inspektør Siv Amundsen.

Ungt entreprenørskap

Ungt entreprenørskap på Hamar var også til stede på idémyldringa i kulturhuset og hadde med seg flere oppgaver som skulle få fantasien og kreativiteten i gang. Slumordteknikken for eksempel. Den går ut på å identifisere områder elevene kunne komme med idéer til nye løsninger på. En rekke områder var ramset opp, og de var fra et bredt spekter - fra kirke og jazz til hamburger og elefant. Tenke på kryss og tvers, assosiasjoner og idétømming var andre oppgaver.

Lykke til, alle dere engasjerte, kreative på 9. trinn!

Fra kick off elevbedrifter 2020/2021Fra kick off elevbedrifter 2020/2021

 

Sist oppdatert: 10.09.2020 10:42:32