Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Svært vellykket elevbedriftsmesse

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 15.12.2016 11:34:31
Andrea Ensrud, Aurora Skei Harviken, Tina Jacobsen, Kristina Brenden og Åsne Haugestad

​Vi gratulerer Andrea Ensrud, Aurora Skei Harviken, Tina Jacobsen, Kristina Brenden og Åsne Haugestad med prisen for beste bedrift!

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Niende klasse har hatt en fantastisk messe med mange kvalitetsprodukter. Hele sju priser er delt ut, og Trysil-Blokka EB stakk av med den gjeveste og ble beste bedrift.

​- Vi sparket i gang elevbedriftene i høst og resultatet har blitt en fantastisk messe, sa en stolt rektor Mali Romestrand på Trysil ungdomsskole da hun åpnet elevbedriftsmessa i kulturhuset Hagelund 14. desember.

12 elevbedrifter

Kreativiteten har vært stor og variasjonen og kvaliteten på produktene var meget bra på årets elevbedriftsmesse. Dette er årets elevbedrifter i Trysil:

 • Bøkenes Hemmeligheter EB har laget skrin av gamle bøker
 • Nordamørs Mandler EB solgte brente mandler
 • Krusifix EB solgte krus som de har dekorert med neglelakk i ulike farger
 • Trysil-Blokka EB solgte spisebrikker i blokker
 • Sechup EB har utviklet en egen sennep- og ketchupblanding som de solgte
 • Just in Case EB solgte hjemmestrikkede telefonvarmere
 • JellyBoyz EB solgte egenutviklet hårgele
 • TIT EB (tit er det latinske navnet for kjøttmeis) solgte fuglekasser, fuglebrett og fuglemat
 • MeisbollGutta EB solgte meiseboller til småfuglene
 • Hønn Eb hadde festet gevir - eller hønn til ostehøvler, opptrekkere og vinopptrekkere
 • Flisespikkeriet EB solgte opptenningsflis
 • Lysjentene EB hadde dekorert hvite kubbelys med servietter i mariusmønster

Sju priser

En jury fra blant annet Ungt entreprenørskap Hedmark og Sparebanken Hedmark Trysil delte ut priser i hele sju kategorier (tre elevbedrifter var nominert i hver kategori):

 1. Beste serviceperson ble Krusifix EB
 2. Beste entreprenør ble Sechup EB
 3. Beste brosjyre ble Nordamørs Mandler EB
 4. Beste logo ble Bøkenes Hemmeligheter EB
 5. Beste produkt ble Hønn EB
 6. Beste utstilling ble Lysjentene EB
 7. Beste bedrift ble Trysil-Blokka EB

Masse ros

Vegard Larsen fra Ungt entreprenørskap Hedmark hadde fulgt elevbedriftsmessa hele dagen og var veldig imponert. - Kvaliteten på produktene er meget bra, variasjonen er god og elevene har vært flinke på salg, sa Larsen. Alle elevbedriftene ble bedømt etter oppsettet i bedriftspermen sin, kvalitet på produktet, regnskap og bilag da prisen for beste bedrift skulle kåres. I skarp konkurranse ble det til slutt Trysil-Blokka som vant prisen.

Elevbedrift på timeplanen

To timer hver uke denne høsten har alle de 57 elevene på niende klassetrinnet på ungdomsskolen hatt elevbedrift. I tillegg til kreativ ideutvikling og produksjon, har elevene lært om regnskap, samfunnet, markedsføring, pengebruk og næringsliv, blant annet.

Miniseminar

Representanter fra både næringslivet og kommunen orienterte om hvilke utrolige utdannings- og jobbmuligheter som faktisk finnes i Trysil.

Byggebransjen

Daglig leder Ole P. Tangnæs i Trysilfjell Hytter fortalte at det er et stort arbeidsmarked for tømrere i Trysil. - Vi har solgt mange hyttetomter og hytter, og vi betaler bra lønn, men spørsmålet er om vi har nok fagarbeidere i Trysil, sa Tangnæs. Målsettingen til firmaet er å benytte seg av lokale håndverkere og leverandører, så her er det gode jobbmuligheter i årene framover.

Reiselivsbransjen

- Bransjen vokser raskt, og de siste årene har vi også sett en utrolig utvikling på restaurant, fortalte Pontus Åkesson, som er daglig leder for Radisson Blu Mountain Resort & Residences, Trysil og Radisson Blu Resort Trysil. Restaurant- og matfag har stadig flere helårs arbeidsplasser, og i dag har Trysils to store hoteller 48 helårsstillinger. - Vi har et voksende behov for lærlinger både i resepsjonen og på kjøkkenet. Fra neste år så har vi også lærlingplasser som servitør, sa Åkesson.

Trysil kommune

- Vi er en stor arbeidsplass, og nå ser vi at det kommer et generasjonsskifte. De neste årene vil vi ha 30 nye arbeidsplasser ledig hvert år. Vi har behov for arbeidskraft, og vi trenger tilflytting. Vi vil få behov for fagarbeidere, lærere, sykepleiere, arealplanleggere, ingeniører og mange flere. Tenk så heldig vi er som bor i ei bygd der det kryr av muligheter!, sa rådmann Jan Sævig.

To verdenspremierer

På elevbedriftsmessa var det også premiere på to filmer:

 • Fagutdanning i Trysil. Bygg- og anleggsteknikk.
 • Fagutdanning i Trysil. Restaurant- og matfag.

Begge filmene, som ble godt mottatt, forteller om utdannings- og joggmulighetene som finnes i Trysil. Her peker alle kurver oppover ettersom det er behov for flere arbeidstakere og ikke minst flere lærlinger.

Så det ser lyst ut med så mange flinke ungdommer i Trysil - i ei grend med så mange jobbmuligheter!

 

 Bildeglimt fra elevbedriftsmessa

Bøkenes Hemmeligheter EBBeste logoNordamørs Mandler EBKrusifix EBTrysil-Blokka EBSechup EBSechupJust in Case EBElevbedriftsmessaJellyBoyz EBTIT EBMeisbollGutta EBHønn EBFlisespikkeriet EBFliserLysjentene EBBlide selgere og kunderJuryen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 15.12.2016 15:28:32