Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Bryn Gardsmeieri er årets bedrift 2015

To menn og en kvinne viser fram et blått fat med hvit påskrift

​Assisterende banksjef i Nordea Nils O. Øverby  og Per og Astrid Bryn, som driver Bryn Gardsmeieri.

Årets bedrift drives av Astrid og Per Bryn. Bryn Gardsmeieri er en landbruksbedrift som produserer ost - hele 13 sorter basert på egen geitemjølk.

​Bryn Gardsmeieri ligger i Flendalen, ved inngangen til Bittermarka hytteområde, og Astrid og Per Bryn har drevet med produksjon av geitemjølk helt siden 1982.

Gardsmeieri

Med utgangspunkt i gardens ressurser, ønsket Astrid og Per Bryn å videreutvikle eiendommen med et gardsmeieri. Planlegginga begynte i 2000, og meieriet sto klart i 2003. Bedriften produserer årlig 7 500 kg ost, fra cirka 50 000 liter mjølk. I dag produseres det hele 13 ulike oster på meieriet, og bedriften har fire årsverk.

Seterdrift

Sommerstid drives mjølkeproduksjonen fra egen seter i Bittermarka. Både meieriet og ikke minst setra har blitt viktige besøksattraksjoner. Bryn Gardsmeieri har uten tvil positive ringvirkninger for lokalsamfunnet.

Ledende bedrift

Bedriften har gjennom mange år drevet intensiv produktutvikling og er i dag blant de ledende innen sin bransje. Prisen for årets bedrift i Trysil er opprettet etter initiativ fra Nordea med hensikt å gi anerkjennelse til bedrifter og andre virksomheter som har bidratt til å fremme næringslivet i Trysil.

Tre menn og en kvinne står og viser fram et diplom og ett fat
Ordfører Erik Sletten, prisvinnerne Per og Astrid Bryn og
Nils O. Øverby i Nordea.

Årets%20Bedrift%202015%20-%20fat%20og%20diplom
Fat og diplom.
Alle foto: Sylvia Nergård, Nordea Bank Norge ASA

Til høyre kan du lese hele juryens begrunnelse.

Sist oppdatert: 04.01.2016 10:44:19