Opplæringsdag i ungdomsrådet 2020/2021

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 17.11.2020 10:50:00
Ungdomsrådet med ordfører og varaordfører

​Ungdomsrådet fikk en time med ordfører og varaordfører på opplæringsdagen. Foran fra venstre Erik Sletten, Nelly Åkesson og Stine Akre. Andre rekke fra venstre: Sanna Berg, Ona Buflod Bovollen og Malene Ru Xie. Tredje rekke fra venstre: Ida Skoglund, Simen Lindstad og Olea Hildrum. Bakerst fra venstre: Erik Fjelltveit Nyhuus, Madeleine Lyseggen Aas, Oda Trønnes Hagebakken, Signe Storsnes og Frida Nordnes Bækken.

Foto: Beathe H. Sande, Trysil kommune

​Vi er bortskjemte med engasjerte, dyktige ungdomsråd i Trysil. Årets er intet unntak.

​Det forstår vi etter å ha lest varaordfører Stine Akres rapport fra opplæringsdagen deres 16. november. Se selv:

Innholdsrik dag

Det nyvalgte ungdomsrådet hadde opplæringsdag mandag 16. november. De fikk en grundig gjennomgang av Trysil kommune ved rådmannen, en time med ordfører og varaordfører og  gjennomgang av Ungdataundersøkelsen 2020. I tillegg sto rollespill og teambygging og planlegging av aktiviteter som Ung kultur møtes blant annet.

Ungdomsrådet

I det nye ungdomsrådet sitter Einar Stengrundet, Erik Fjelltveit Nyhuus, Frida Nordnes Bækken, Ida Skoglund, Kristian B. Stengrundet, Madeleine Lyseggen Aas, Nelly Åkesson, Olea Hildrum, Ona Buflod Bovollen, Sanna Berg, Signe Storsnes og Simen Lindstad. Malene Ru Xie og Oda Trønnes Hagebakken er vararepresentanter. Og varaordfører Stine Akre er kommunestyrets representant i ungdomsrådet. Ungdomsrådet valgte Olea Hildrum som ny leder og Signe Storsnes som ny nestleder.

Tre partier

Opplæringsdagen ble avsluttet med at ungdommene øvde på å fremme politiske saker og skrive innlegg og forslag til Ungdomsrådets kommunestyre. Varaordfører Stine Akre ledet møtet, og Beathe H. Sande, Trysil kommunes koordinator for byggende barne- og ungdomsarbeid, var bisitter. Partiene Fremover, Rundt og Bakover behandlet saker om aktivitetspark i sentrum, sommer- og deltidsjobber for ungdom og lokaler til ungdomsklubben.

Imponerte

Ungdommene imponerte med gode innlegg, spenstige forslag som å finansiere aktivitetsparken med turistskatt og bompenger. Flertallet sa derimot nei til bygging av både aktivitetspark og et eget opplegg for ungdom for å få sommer- og deltidsjobb i kommunen utfra den rådende økonomiske situasjonen. De vedtok at ungdomsklubben fortsatt skal være lokalisert i kjelleren på ungdomsskolen, blant annet fordi det er viktig at de har tilgang til gymsal. Alle var oppe på talerstolen og holdt gode innlegg med snert, humor og alvor i en god blanding. En bra avslutning på en innholdsrik opplæringsdag!

Partiet Bakover

Simen Lindstad, Signe Storsnes, Ona Buflod Bovollen og Sanna Berg i partiet Bakover.

Partiet Fremover

Ida Skoglund, Frida Nordnes Bækken, Einar Stengrundet og Erik Fjelltveit Nyhuus i partiet Fremover.

Partiet Rundt

Kristian B. Stengrundet, Malene Ru Xie, Olea Hildrum og Madeleine Lyseggen Aas i partiet Rundt.

Ungdomsrådet 2020/2021

Trysil ungdomsråd 2020/2021: Foran fra venstre: Nelly Åkesson, Signe Storsnes, Olea Hildrum og Kristian B. Stengrundet. Bak fra venstre: Simen Lindstad, Sanna Berg, Oda Trønnes Hagebakken, Frida Nordnes Bækken, Madeleine Lyseggen Aas, Malene Ru Xie, Ona Buflod Bovollen, Einar Stengrundet, Ida Skoglund og Erik Fjelltveit Nyhuus.

Sist oppdatert: 17.11.2020 10:50:39