Julehilsen fra ordføreren

Julekuler

​Ordfører Erik Sletten ønsker alle tryslinger og alle andre som tilbringer jula i vår fine kommune, ei riktig god jul.

​I sin julehilsen skriver han:

Et 2016 fylt med begivenheter er snart lagt bak oss.

Om få dager feirer Trysil 50-årsjubileum som alpinsted. I Fageråsen 2. juledag 1966 åpnet familien Søgaard den første moderne skiheisen i Trysils historie. Fem år senere ble Trysilfjell Utmarkslag stiftet, og den første heisen på sørsida kom på plass i 1976.

I dag bor vi på Norges største skidestinasjon. Utviklinga har påvirket de fleste av oss som innbyggere og satt sitt preg på bygda i stadig større grad.

Noen pionerer gikk foran med forsiktig dristighet og gjorde vinterturismen til et enestående eventyr. Jeg benytter anledningen til å bøye meg i snøen for reiselivspionerene i Trysil!

Et Kongens nei for 76 år siden har gitt Trysil, som sentrum for de dramatiske hendelsene, mye fokus gjennom året. Lokale krefter med Roar Vingelsgaard og Jon Storfjord i spissen formidler historien på engasjert vis direkte fra Kongeparken, og Erik Poppes film sprer de utrolige døgnene i april 1940 verden rundt.

Forfatter Alf R. Jacobsen, mottaker av årets Skjæraasenpris og en inspirasjon til filmen, anbefales som spenningsdokumentar for alle historieinteresserte. Vi trodde at vi kjente vår egen nære historie, men opplever nå nye og sterke skildringer.

Det politiske året 2016 viser en kreativ distriktskommune. Vi finner ikke rom for alt vi måtte ønske, men har høyt fokus på lærlinger, barnehager, helse og omsorg, bredbåndutbygging, næringsutvikling og mye mer.

Vi har gjennomført en lengre prosess med spørsmål om kommunesammenslåing og landet et enstemmig vedtak om å bestå som egen kommune, selvsagt i nært samarbeid med naboer på begge sider av riksgrensa. Trua på Trysil er avgjørende for å gjøre en god jobb som folkevalgt og med kommunereformen litt på avstand kommer tanken på at dersom kommunereform er svaret, hva var da spørsmålet?

Julehøytida velger vi å tilbringe på forskjellige vis, men ofte er det slik at skog og fjell kaller. Hva du enn foretrekker av positive aktiviteter med venner, familie eller alene, så ønskes dere alle - innbyggere og besøkende - ei riktig god jul!

Sist oppdatert: 02.01.2017 00:51:58