Flommen kan bli større enn i 1995

Ordfører ved flomstein og flomstor elv

​Ordfører Ole Martin Norderhaug ber folk forberede seg på at vannet i Trysilelva
kan bli høyere enn i 1995.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Flommen i Trysilelva kan bli like stor eller større enn i 1995, melder flomvarslinga hos NVE.

​På grunn av regnværet i helga og fortsatt snøsmelting venter flomvarslinga at Trysilelva vil stige enda mer i dag og de kommende døgnene. Det er spådd lite eller ingen nedbør, men det kommer mye vann nordfra. NVE anslår at vannstanden ikke vil kulminere før tirsdag eller onsdag.

Vær forberedt

Ordfører Ole Martin Norderhaug oppfordrer alle som bor langs vassdraget om å begynne å forberede seg på at vannet kommer høyere enn i 1995.
- Tenk gjennom hvor vannet nådde da, hva dere måtte gjøre, og gjør minst like mye nå, sier ordføreren.

Sjekk kartet

Flomsonekartene som viser hvor vannet ventes å gå ved en 200 års flom i Innbygda og Nybergsund ligger til høyre. Sjekk dem hvis du har eiendom der, eller kjenner noen du kan hjelpe.

Kriseberedskap

Kriseledelsen i Trysil er i full beredskap. Det er også politi, brannvesen og NVE som henter alt mannskap de kan til Trysil. Alle tre instansene er med på møtene med kommunens kriseledelse.

Forbereder

NVE og kommunen er i gang med å forberede å legge ut tetteduk og sand nord for sentrum på østsida av elva. NVE vil også befare flomvollen. De ulike instansene i Trysil kommunen sjekker nå flomsonekartet for 200 års flom for å se hvor vi må sette inn hvilke tiltak, f eks evakuering, alternative vegforbindelser etc.

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:23:12