Ta sjansen ble en suksess

Lørdagens Ta sjansen i Trysilelva ble en suksess, melder kultursjef Anne N. Sætre.

En syklist stuper av sykkelen og uti vannet fra smal planke. En arrangør ser på. - Klikk for stort bildeFlott stup! De fleste syklistene gikk i vannet - til publikums og ratt egen begeistring. Hans Martin Østerhaug, Lokalavisa Trysil-Engerdal

- Cirka 450 publikummere strømmet til sentrum og elvekanten for å se de modige deltagerne som skulle sykle ut på en planke på elva, sier hun. 

To vinnere

Over 40 syklister prøvde å ta seg velberget over planken.

- Både voksne og barn, utkledte og ikke stilte sporty opp. Noen prøvde seg til og med på tandemsykkel. Aldersgrensen var 10 år. Deltakerne fikk låne sykkel, hjelm og redningsvest, hvis de ønsket det. Bare to klarte å sykle over hele planken; Elias Rønes Simensen Myrvold (12)  og Tord Ekra Solhaug (14). Elias vant hovedpremien etter loddtrekning. Etterpå fikk vi høre at han deler premien med kameraten Tord fordi han synes de var like gode. Flott gjort! sier Anne.

Premiene

Arrangørene - Sentrumsprosjektet og Trysilguidene - hadde mange fått tak i mange fine premier. Hovedpremien var et gavekort på 10 000 kroner fra Sport 1 Trysil. Blant alle barna som deltok, ble det trukket et gavekort på en dag i Høyt & Lavt klatrepark i Trysil. Det var det Sanne Spronk som vant. Blant andre fine premier nevner Anne gavekurv med mat fra Glunot, sekker og bag med drikkeflaske og frisbee fra Sparebank1 Østlandet, bager, sitteunderlag, buffer og kopper fra Tepas, gavekort på softis fra Husets Kafé og gavepremier fra Trysilsenteret. 

Historien

Opprinnelig var Ta sjansen et TV-program som ble sendt fra Besserudtjernet i Holmenkollen, der deltakerne stilte med fantasifulle sykler og hjemmesnekrede båter. «Alle» så på det. På 1990-tallet ble Ta sjansen arrangert i Trysil etter modell fra Holmenkollen. Og nå ble altså suksessen gjentatt.

Takk

- Det ser ut til at dette er noe vi bør arrangere neste år også, sier Anne og takker Trysil videregående skole for lån av flytebrygge, Trysil Outlet som stilte med brett til de som ville prøve seg på SUP, eller padlebrett om du vil, og Trysil fellesforening for jakt og fiske som holdt fiskedemo.

Til toppen