Koronaregler/corona rules

Se hva som gjelder av lokale og nasjonale tiltak.
Klikk her

See what applies to local and national measures.
Qlick here

Søk om kulturminnemidler

Kommunestyret har bevilget 50 000 kroner i kulturminnemidler i 2021.

Bord med bok, portrett, duk og stearinlys - Klikk for stort bildeFra Trysil Kunstforenings minneutstilling for Bjarne Rundfloen på Skjæraasendagene 2020 Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Lag, foreninger, privatpersoner og andre kan søke om tilskudd til å ta vare på kulturminner i Trysil. Søknadene behandles fortløpende. Det er ingen søknadsfrist.

Retningslinjer

• Midlene skal bidra til at viktige kulturminner i Trysil blir bevart.
  • Kulturavdelingen behandler og avgjør søknadene. Hovedutvalg for oppvekst og kultur blir informert om innvilgete og avslåtte søknader.
  • Kulturminneplanen for Trysil kommune er styrende for tildelinger til materielle kulturminner.

Tilskudd 2018-2020

Disse har fått tilskudd så langt:

2018:

• Kanalen - et spell om Støa kanal 60 000 kroner
  • Engerneset Vels bevaring av fløterminner 15 000 kroner
  • Agnete Kjellins bok Glemte kulturminner - jordkjellerne i Bustad 3 000 kroner

2019:

• Tørberget grendeutvalg - bygging av finnehesje kr 5 000
  • Trysil Kunstforening - bokprosjekt og minneutstilling Bjarne Rundfloen kr 20 000
  • Kulturstiftelsen Støa Kanal - bearbeidelse av manus kr 15 000
  • Kulturstiftelsen Støa Kanal - et spel om Støa kanal – kr 30 0000

2020:

• Kulturstiftelsen Støa Kanal- et spel om Støa kanal – kr 30 000

Søknad

Bruk helst det elektroniske søknadsskjemaet under her. Du kan også sende søknaden til postmottak@trysil.kommune.no eller Trysil kommune, postboks 200, 2421 Trysil. Merk den i så fall Kulturminnemidler 2021.