Pårørendeskole i høst

Hukommelsesteamet inviterer til pårørendeskole på Trysil bo- og aktivitetssenter.

Hilde Helseth Bryn og Anita Haugan Jacobsen - Klikk for stort bildeHukommelsesteamet er Hilde Helseth Bryn og Anita Haugan Jacobsen. Trysil kommune

Pårørendeskolen er et tilbud til deg som har et familiemedlem eller en nær venn med demenssykdom.

Kursinnhold

Gjennom faglige forelesninger og samtaler får du kunnskap om demens og hvilke følger sykdommen kan ha for personen med demens. Du treffer andre i samme situasjon, samt fagpersoner med kompetanse på området. Målet er å gi deg støtte for å mestre praktiske og følelsesmessige utfordringer i hverdagen.

I løpet av kurset får du:

• Økt kunnskap om demenssykdommene
  • Innsikt i metoder for kommunikasjon og samhandling
  • Økt kunnskap til rettigheter og lovverk
  • Kunnskap til hvordan få kontakt med hjelpeapparatet og tilgang til tjenester
  • Gode råd og tips til mestring
  • Erfaringer fra andre pårørende
  • Kunnskap om velferdsteknologiske løsninger og andre hjelpemidler

Trysil demensforening serverer kveldsmat på hver kurskveld. Gi beskjed ved eventuelle allergier.

Seks torsdagskvelder

Kurskveldene går over seks torsdager kl. 18-21 på arbeidsstua på Trysil bo- og aktivitetssenter. Kurskveldene er 1. september, 8. september, 15. september, 22. september, 6. oktober og 20. oktober.

Påmelding

Pårørendeskolen koster 300 kroner. Frist for å melde seg på er 25. august. Meld deg til 47 69 09 08 eller på mail til hukommelsesteamet@trysil.kommune.no. Har du spørsmål, er det bare å ta kontakt.

Pårørendeskolen arrangeres sammen med Trysil demensforening.