Sigmund Løvåsen kommer på Skjæraasendagene

Og han kommer sammen med musikerne Erlend Apneseth og Frode Haltli med forestillinga Vandring som de skrev til Festspela på Ørsta i fjor.

Erlend Apneseth, Sigmund Løvåsen og Frode Haltli - Klikk for stort bildeErlend Apneseth på hardingfele, Sigmund Løvåsen som leser egne tekster og Frode Haltli på akkordeon i forestillinga Vandring. Simon Sjøkvist, Nynorsk kultursentrum
Forestillinga er første del av festforestillinga på Skjæraasendagene lørdag 8. oktober kl. 19. Andre del blir i sin helhet viet vinneren av Skjæraasenprisen 2022, Stein Torleif Bjella.

Grenseløst og poetisk

Om Vandring er det sagt at det er ei poetisk og musikalsk reise i grenseløse landskap.

- Forestillinga ble bestilt av Nynorsk kultursentrum til Festspela 2021. Dikteren Sigmund Løvåsen og Erlend Apneseth og Frode Haltli har skapt musikk og lyrikk i samspill med hverandre. Resultatet er et unikt sammensveiset verk der overgangene fra lyrikk til komponert og improvisert musikk glir sømløst i hverandre og bidrar til ei fokusert, intens og sterk opplevelse for publikum, skriver Nynorsk kultursentrum.

Dikterens ord

- Vi går og går. Mot hverandre eller fra hverandre. Vi har alltid vandret, for å finne mat og nytt land, på flukt eller leting, tiår med ørkenvandring eller ei tung dørstokkmil. Vi er askeladden med åpne øyne for alt som ligger langs vegen, eller felttog med ett mål for øyet. På 1800-tallet vandret en kar omkring i Norge og sanket språk. For tusenvis av år siden tok et menneske det første steget på det som i dag blir kalt norsk jord. Vi tar et steg mot et annet menneske for å gi et kjærtegn, millioner er på flukt, og over oss alle flyr vandrefalken.

Slik - men på nynorsk så klart - skildrer forfatter Sigmund Løvåsen tekstene han leser fra i denne poesikonserten.

Musikerne

- Musikerne Erlend Apneseth og Frode Haltli finner mange musikalske skjæringspunkt. Musikken er et grenseløst språk, og sjøl om instrumentasjonen er hardingfele og akkordeon, så kan en høre musikalsk inspirasjon fra både øst og vest i dette verket, skriver Nynorsk kultursentrum.

Sigmund Løvåsen var festspilldikter for Festspela 2021. Erlend Apneseth og Frode Haltli er begge erfarne og prisbelønte musikere og komponister i skjæringspunktet mellom folkemusikk og samtidsmusikk.

Se hvordan Stein Torleif Bjella reagerte på å få Skjæraasenprisen

Billetter

Billettene til festforestillinga koster 350 kroner for voksne, 300 for honnør og 100 for barn under 16 år. Du får kjøpt dem på ebillett.no, i eBillett-appen eller på servicetorget i Trysil rådhus, tlf. 62 45 77 00, servicetorg@trysil.kommune.no. Rådhuset er åpent mandag, onsdag og fredag kl. 9-15. Må du hente billett der på tirsdag eller torsdag, må du ringe og avtale tid på forhånd. Salg av forfriskninger og snacks fra kl. 18.

Kjøp billett til festforestillinga på nett

Til toppen