Snart klart for siste trinn i bredbåndutbygginga

Kun 12 husstander i Trysil har per nå ikke fått tilbud om bredbånd med høg kapasitet. Men de vil få det, forhåpentligvis ganske snart.

Marianne Fjelltveit med PC med internettsymbol på skjermen - Klikk for stort bildeBredbåndkontakt Marianne Fjelltveit håper på rask utbygging i femte og siste trinn av bredbåndutbygginga i Trysil. Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

De 12 husstandene er på Tannåneset og Flermoen samt i Jerpenvegen.

2,55 millioner kroner

Staten bidrar med 1,8 millioner kroner og kommunen med 750 000 kroner til dette femte og siste trinnet med bredbåndutbygging i Trysil. Statens bidrag kommer fra bredbåndstøtteordninga som Innlandet fylkeskommune forvalter. 

- Vi legger disse siste prosjektene ut på anbud i løpet av september. Vi gleder oss til å komme i gang og håper på gode tilbud og rask utbygging også av trinn 5, sier bredbåndkontakt Marianne Fjelltveit.

Utfordringer med fibernettet?

Siden fibernettet er i vanlig drift i alle områdene som er utbygd, ber Marianne at abonnentene kontakter Telenors kundesenter på tlf.  91 50 90 00 dersom de opplever utfordringer med fiberen. 

Fint samarbeid

Hun er storfornøyd med samarbeidet kommunen har hatt med Telenor og deres underleverandør OneCo i de utbyggingsprosjektene som er ferdige. 

- Når problemstillinger har dukket opp, har jeg meldt fra og fått rask respons fra dem. I fellesskap har vi løst de fleste utfordringene. Et så stort og kompleks prosjekt uten noen utfordringer på vegen ville vært helt utopisk, sier hun.

Fritidsboliger og hyttefelt

Marianne forteller at Eidsiva Brebånd nå kjører et stort prosjekt i de store hyttefeltene i Trysilfjellet og Fageråsen der gamle koaks-kabelanlegg oppgraderes til fiber samtidig som de også tilbyr fiber til andre hytter som ikke har det fra før.

- Telenor har i mange tilfeller tilbudt fiber til fritidsboliger som ligger mellom fastboende. Trysil er også en kommune med god 5G-dekning, og mobilselskapene tilbyr hytteabonnement på fast trådløst bredbånd. Er det andre fritidsboliger som ønsker fiber og som tidligere ikke har meldt sin interesse, er det i første rekke Telenors kundesenter som er stedet å henvende seg, sier Marianne. Dersom det ikke fører fram, kan du sende henne en e-post.

Sjekk gjerne først om Telenor allerede leverer på fiber på adressen din.

Kontakt oss

Marianne Fjelltveit
Bredbåndskontakt
E-post
Telefon 45 87 67 66
Til toppen