Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Utbyggingen av Raskiftet kan starte

Erik Sletten

Ordfører i Trysil ​Erik Sletten, synes - i likhet med ordfører Ole Gustav Narud i Åmot, at det er gledelig at det nye eierskapet er på plass og at utbyggingen kan starte.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

​5. august besluttet Eidsiva Energi, Gudbrandsdal Energi og det tyske energiselskapet Stadtwerke München å bygge ut Raskiftet vindkraftverk.

​Utbyggingen av Raskiftet vindkraftverk er svært gledelig, uttaler ordførerne i vertskommunene Trysil og Åmot.

Fornybar energi

- Vindkraftproduksjon gir ny fornybar energi, økt verdiskapning i regionen, arbeidsplasser og styrket kommuneøkonomi i våre kommuner. Bruk av naturressurser til energiproduksjon er det lang tradisjon for i kommunene våre, sier ordfører Erik Sletten (Sp) i Trysil og ordfører Ole Gustav Narud (Sp) i Åmot.

Økt verdiskaping 

Ordførerne mener at de naturinngrepene som er nødvendige gir viktige bidrag til å opprettholde bosetting og velferd i vertskommunene. Gjennom en utbyggingsavtale er kommunene sikret en andel av verdiskapningen, som kompensasjon.

Næringsutvikling

- Fornybar energiproduksjon er en viktig del av næringsutviklingen i Norge. Den store utbyggingen som nå skal foregå i våre to kommuner er et bidrag til en bærekraftig utvikling, sier Sletten og Narud.

Styrket kommuneøkonomi

Den utbyggingsavtalen som er inngått mellom Austri Raskiftet DA og vertskommunene fører til at kommunene er sikret en fast årlig inntekt som følge av etableringen på om lag 11 millioner kroner hvert år. Dette deles mellom kommunene slik at 2/3-deler går til Trysil og 1/3-del til Åmot.

- Vindkraftutbygging er både miljøpolitikk og næringsutvikling. Raskiftet vindpark blir det største anlegget i sitt slag på Østlandet og vil kunne være en attraksjon i vårt område, sier ordførerne.

Pressemeldingen finner du til høyre.

 

Sist oppdatert: 31.08.2016 13:54:52