Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nyttig maimøte med grendeutvalget i Søre Osen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 12.05.2017 09:41:47
Møtedeltakere

​Grendeutvalget i Søre Osen møter jevnlig folk fra kommunen og Austri i forbindelse med vindkraftutbygginga på Raskiftet.

Foto: Gro Svarstad, Trysil kommune

​Vindkraft, besøkssenter, avbøtende midler og bredbånd var tema da næringssjef, ordfører og Austri møtte Søre Osen grendeutvalg 10. mai.

​Det var et interessant og nyttig møte, melder næringssjef Gro Svarstad.

Vindkraft

Møtene med grendeutvalget skjer jevnlig som en følge av vindkraftutbygginga på Raskiftet for utveksling av informasjon partene imellom. Karsten Vatn fra Austri var der og orienterte om status for vindkraftutbygginga.

Besøkssenter

Grendeutvalget orienterte om det planlagte besøkssenteret. Der er finansieringa på plass. Neste skritt er utvikling av besøkspakker og utarbeiding av materiell. De kom også med innspill til retningslinjer for bruken av avbøtende midler og forslag på tiltak som skaper bolyst og næringsutvikling.

Bredbånd

Næringssjef Gro Svarstad informerte om at Trysil kommune på vegne av Trysil og Åmot har søkt om statlige nkom-midler til bredbåndutbygging rundt Osensjøen. Det er 254 husstander i området. Kostnaden er anslått til 15 millioner kroner.

Sist oppdatert: 12.05.2017 09:59:42