Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

27.6.2019: Frist for tilvisningsavtale for utleieboliger

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 29.05.2019 11:42:19
Pernup

​Trysil kommune har tilvisningsavtale med huseier på Pernup. Vi trenger flere utleieleiligheter i sentrum og ønsker å høre fra huseiere/utbyggere som er interesserte i tilvisningsavtale innen 27. juni kl. 14.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Trysil kommune trenger flere utleieboliger i sentrum. Vi ønsker derfor å inngå tilvisningsavtaler med utleiere og utbyggere.

​Vi har allerede flere slike avtaler, blant annet på Pernup og i Fjellvanggrenda, sier eiendomssjef Ståle Elgshøen. Nå vil han lufte markedet i sentrum - både i eksisterende bygg og i nye bygg.

Gunstig

Det er gunstig for kommunen å inngå slike avtaler i stedet for å bygge eller kjøpe leiligheter for utleie selv.

- Tilvisningsavtale er gunstig for huseiere også, for med slike får de finansiering gjennom Husbanken, sier han.

Leietakere

Ifølge Ståle er husleieavtalen mellom huseier og den enkelte leietaker.

- Kommunen er ikke part i saken, men vi kan - hvis vi vet at det er om å gjøre å ha leiligheter tilgjengelige - betale for tomme leiligheter noen måneder, sier han.

Kunngjøring

Her er utlysningsteksten:

Utleieboliger søkes i Trysil sentrum, Innbygda for tilvisningsavtale med Trysil kommune og finansiering gjennom Husbanken


I Trysil sentrum, Innbygda søkes følgende utleieboliger:

  • Fire toroms leiligheter (35-45 kvadratmeter)
  • Fire treroms leiligheter (50-80 kvadratmeter)
  • Fire fireroms leiligheter (80-110 kvadratmeter)

Trysil kommune ønsker å inngå tilvisningsavtale med firma som har som formål å eie, forvalte og leie ut boliger. Avtalen gir kommunen tilvisningsrett til alle boligene som omfattes av avtalen, begrenset til maksimalt 40 prosent av boligene til enhver tid.

Dersom kommunen ikke har behov, kan boligen leies ut på det åpne markedet i forhold til frister som er angitt i avtalen. Det er huseier som inngår leiekontrakt med den enkelte boligsøker. For nærmere informasjon om utleieboliger med tilvisningsrett, se www.veiviseren.no.

Ved etablering av utleieboliger med tilvisningsavtale gjennom nybygging, ombygging eller kjøpsprosjekter kan det søkes om grunnlån i Husbanken til hele prosjektet. Husbankens krav til kvalitet er sammenfallende med byggteknisk forskrift. For nærmere informasjon om grunnlån, se www.husbanken.no.

I valget mellom prosjekter vil kommunen legge vekt på beskrivelse av utleieselskapet, husleienivå, ferdigstillelsestidspunkt, beliggenhet, nærhet til skole og barnehage, nærhet til god bussforbindelse og plan for forvaltning og bomiljø.

Boligutbyggere kan tilby leiligheter i flere prosjekter, og de må selv skaffe tomt til prosjektene.

Tilbud og frist

Interessenter bes henvende seg skriftlig til Trysil kommune, postmottak@trysil.kommune.no eller postboks 200, 2421 Trysil innen 27. juni 2019 kl. 14.

Tilbudet må inneholde: Beskrivelse av utleieselskapet, firmaattest, fasadetegninger og situasjonsplan.
Nærmere informasjon om tilvisningsavtaler kan fås ved henvendelse til Trysil kommunen ved eiendomssjef Ståle Elgshøen, tlf. 474 76 022.

Sist oppdatert: 28.06.2019 00:56:01