Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

5.7.2017: Høringsfrist for snøskuterforskrift

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 24.04.2017 13:45:00
Tre på snøskutertur i snaufjellet

​Hovedløypa for snøskuterkjøring i Trysil skal gå fra Ljørdalen sentrum til riksgrensen ved Linnes. Nå er forskriften med bestemmelser om bruken ute på høring.

Foto: Runa E. Skyrud

​Vi har forlenget høringsfristen på forslaget til forskrift for snøskuterkjøring i Trysil til 5. juli.

​Formålet med forskriften er å regulere og legge til rette for kjøring med snøskuter i fastsatte løyper ut fra et samfunnsmessig helhetssyn.

I Ljørdalen

Politikerne har begrenset snøskuterkjøring i Trysil til Ljøradalføret i denne omgang. Hovedløypa går fra Ljørdalen sentrum til riksgrensen ved Linnes og har to tilførselsløyper, ei fra Ljøratunet og ei fra Bjørneby.

Kun snøskuter

Forskriften inneholder bestemmelser om bruken av snøskuterløypene, inkludert fart og kjøretider. Det blir kun tillatt å kjøre med typegodkjent og registrert snøskuter. Fornøyelseskjøring med andre motorkjøretøy som ATV med påsatte belter, eller snørekjøring etter tråkkemaskin (catskiing) blir ikke lov.

Høringsuttalelser

Vil du sende høringsuttalelse, ber vi om at du bruker det elektroniske skjemaet til høyre. Ellers kan du sende til postmottak@trysil.kommune.no eller Trysil kommune, postboks 200, 2421 Trysil. Merk da sendingen sak 2015/4699. 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 06.07.2017 00:54:51