Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

16.3.2015: Høringsfrist for lokal forskrift om utslipp

Tegning av slamavskiller med snitt så man ser innholdet

​Slamavskiller.

Foto: bioforsk.no

 

Hovedutvalg for forvaltning og teknisk drift har lagt forslag til lokal forskrift om utslipp fra mindre avløpsanlegg ut til offentlig ettersyn.

​Høringsfristen er 16. mars.

Forutsigbart

- Den sentrale forurensningsforskriften stiller krav til utslipp fra mindre avløpsanlegg, men en lokal forskrift vil klargjøre bestemmelsene som gjelder i Trysil, samt ha mer presise krav til dokumentasjon, drift og vedlikehold og oppfølging i ettertid. Den største fordelen vil likevel være at det blir tydeligere og mer forutsigbare krav til alle når det gjelder godkjenning og dokumentasjon, sier fagleder for vann og avløp Kinga Adam.

Innlagt vann

Alle bygninger med innlagt vann, som ikke er tilkoblet kommunalt avløpsanlegg, skal ha utslippstillatelse. I lokal forskrift er innlagt vann definert. Det trenger ikke være røropplegg. En tanke på 50 liter som man fyller med vann man bærer inn, er innlagt vann, heter det.

Avløpsanlegg

Med lokal forskrift blir det enklere å velge riktig avløpsanlegg, mener Adam som foreslår at der forholdene ligger til rette for det, skal alltid lukket infiltrasjonsanlegg benyttes. Hun foreslår at minirenseanlegg kun skal godkjennes for helårsbolig og da med krav om slamavskiller. Trysil kommune ønsker også å innføre årlig tømming av tette tanker.

Høringssvar

De som vil uttale seg om forslaget til lokal forskrift, er velkomne til å gjøre det - helst ved å sende inn høringsskjemaet til høyre. Der ligger også alle høringsdokumentene.

 

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 20.03.2015 09:03:33