Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

20.12.2015: Høringsfrist for hjortefarm i Ljørdalen

Hodet til kronhjort

​Hoel gård i Ljørdalen kan få Trysils første hjortefarm.

Andreas og John T. Stallvik i Ljørdalen har planer om å starte Trysils første hjortefarm. Saken er ute på høring til 20. desember.​

​Hjortefarmen vil bli på cirka 100 dekar på og rundt Hoel gård. Der tenker far og sønn Stallvik å ha 45-50 hinder om noen år. Til å begynne med ser de for seg å kjøpe sju kalver, sju hinder og to spissbukker av norsk hjort.

Lokal mat

Andreas og John T. Stallvik har merket seg at det er økende interesse for hjortekjøtt og produksjon av lokal mat.

- Hjortekjøtt er etterspurt og har utmerket kvalitet. Vi ønsker derfor å satse på hjorteoppdrett og å utvikle potensialet som ligger i kontakten mellom produsent og den kvalitetsbevisste forbruker. Dessuten vil et hjorteoppdrett berike gårdens mangfold og kulturlandskap, skriver de i søknaden.

Hjortehegn

Om hegnet de planlegger, skriver de:

- Et hjortehegn anlegges i en kombinasjon av gammel slåttemark/kulturlandskap ispedd med lauvskog og finnmarksbeite, og med gjerde på 2,40 meter vil det være små muligheter for rovdyrangrep rett ved gården midt i grenda.

Høringsuttalelser

Du finner alle høringsdokumentene til høyre. Hvis du ønsker å uttale deg om planene om hjortefarm i Ljørdalen, kan du bruke skjemaet til høyre.

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 21.12.2015 00:52:27