Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

20.9.2019: Høringsfrist for besøksstrategi for Fulufjellet

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 25.07.2019 12:51:09
Turist i Fulufjellet

Felles besøksstrategi for Fulufjellet nasjonalpark og Fulufjällets nationalpark er ute på høring.

Bildet er hentet fra forslaget til besøksstrategi

​Forslag til felles besøksstrategi for den norske og svenske nasjonalparken i Fulufjellet ligger ute til offentlig ettersyn til 20. september.

​- Formålet med besøksstrategien for Fulufjellets nasjonalparker er å ha en plan for hvordan nasjonalparkforvaltningen i det helhetlige Fulufjellet sammen skal møte de besøkende, slik at opplevelsen for disse i et grenseoverskridende svensk-norsk nasjonalparkområde blir størst mulig. Videre er målet å øke den lokale verdiskapingen på begge sider av grensen, samtidig som forståelse for vernet økes og verneverdiene ivaretas, skriver Erik Sletten, styreleder i den norske delen av parken, i høringsbrevet.

Parkene

Fulufjellet ligger i et tynt befolket område langt fra større tettsteder. Men denne delen av fjellkjeden er likevel den som ligger nærmest store byer i Midt-Skandinavia. Derfor er trafikken rundt Fulufjellet med omland forholdsvis stor, spesielt til de store fjelldestinasjonene Sälen, Idre og Trysil. Fire femdeler av nasjonalparken (385 kvadratkilometer) ligger i Sverige. Den norske parken er på 82,5 kvadratkilometer. Den er lite tilrettelagt for besøkende sammenliknet med den svenske parken.

Høringsuttalelser

De som vil komme med innspill til besøksstrategien, sender dem til
Nasjonalparkstyret for Fulufjellet
Postboks 987
2604 Lillehammer
eller til e-postadresse: fminpost@fylkesmannen.no 
innen 20. september 2019.  

Høringsdokumentene finner du under Mer informasjon. 

Sist oppdatert: 21.09.2019 00:53:44