Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Hvordan er bredbåndsdekningen hos deg?

Kvinne står bøyd over bord foran lerret med skjema vist fra pc og tilhørere rundt bord

Vi har bedt grendeutvalgene hjelpe oss å samle inn informasjon om bredbåndsdekningen i Trysil, men vi trenger også hjelp fra innbyggerne.

Foto: Gro Svarstad, Trysil kommune

​Trysil kommune vil ha høghastighetsbredbånd i hele kommunen. Fortell oss hvordan dekningen er der du bor, arbeider eller har hytte.

​Regjeringen vil bruke 110 millioner kroner for at alle husstander i Norge skal få godt bredbånd. Pengene skal motivere kommunene til å bygge ut bredbånd der kommersielle aktører ikke vil.

Ikke bra nok

- Det er gjerne litt grisgrendte strøk det er snakk om. Trysil kommune vil søke på disse midlene da bredbåndsdekningen, særlig i grendene våre, ikke er tilfredsstillende, sier næringssjef Gro Svarstad.

Hvordan er det hos deg?

Siden de kommersielle aktørene ikke oppgir dekningskartene sine til kommunen, er vi avhengige av hjelp fra innbyggerne for å få en god oversikt over dekningsgraden, det vil si  hvor det er mulig å få bredbånd og fra hvilken leverandør.

Hvite områder

- Basert på informasjonen vi får inn, kan vi avdekke hvite områder, altså steder som mangler grunnleggende bredbåndstilbud. Lokal medfinansiering og andre faktorer er også av betydning når søknaden skal vurderes. Så et tett samarbeid mellom innbyggere og kommune er viktig om vi skal ha håp om å få statlig støtte, sier Svarstad.

Grendeutvalgene

Næringssjefen har allerede arrangert et møte med representanter fra grendeutvalgene. Der orienterte Marianne Fjelltveit om søknadsprosessen, mens Svarstad inviterte grendeutvalgene til å hjelpe til å samle inn dekningsinformasjon.

Spørreskjemaer

Til høyre på denne siden finner du spørreskjemaet som vi ber innbyggere og hytteeiere sende inn. Vi ønsker opplysninger om dekningsgraden både hjemme, på hytta og på arbeidsplasser i Trysil.

Send inn

Du kan enten laste ned worddokumentet, fylle inn opplysningene og sende på e-post til postmottak@trysil.kommune.no, eller laste ned pdf-dokumentet, skrive inn for hånd og enten skanne inn og sende på e-post, eller du kan sende papirskjemaet til Trysil kommune, postboks 200, 2421 Trysil. Merk e-posten eller brevet med Bredbåndsutbygging i Trysil.

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 23.07.2015 09:42:17