Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Sjekk om du har rett på bostøtte

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.03.2013 14:47:39
Hvite stoler ved dekket, brunt rundt bord med tulipanbukett ved vindu

Søknadsfristen for bostøtte er den 25. i hver måned. Her kan du sjekke om du har rett på bostøtte.

Bostøtte er en behovsprøvd statlig støtteordning for de som har lav inntekt og høye boutgifter.

Samarbeid

Husbanken og kommunen samarbeider om bostøtteordningen. Husbanken fatter vedtak, men det er kommunen som behandler søknaden og har all kontakt med søkerne.

Bostøttekontoret

Bostøttekontoret i Trysil er på Nav i Korsbergsvegen 2 med inngang fra Liavegen. Telefonnummeret er 55 55 33 33 mandag-fredag kl 8-15.30. Åpningstid på Nav Trysil: Drop in mandag, onsdag og fredag kl. 12-14.30 (stengt tirsdag og torsdag), avtalte samtaler mandag-fredag kl. 9-14.30.
Telefontid: Mandag-fredag kl. 8-15.30.

Hvem kan få

På Husbankens nettsider kan du se hvem som kan få bostøtte, hvilke krav som gjelder for boligen og hvilke inntektsgrenser som gjelder. Du kan også prøve bostøttekalkulatoren

Søk bostøtte

Søknadsfristen for bostøtte er den 25. hver måned. Utbetaling skjer cirka den 20. i påfølgende måned. Hvis du får innvilget bostøtte, blir søknaden din overført til neste måned. Får du avslag fordi du har høy inntekt en måned, blir søknaden din overført til neste måned automatisk. Her søker du.

Meld fra om endringer

Du har plikt til å melde fra hvis det er endringer i noen av opplysningene du har gitt i søknaden. Sjekk alltid at det er brukt riktige opplysninger i vedtaket du får. 

Klage

Hvis du mener noe er feil i vedtaket, kan du klage innen tre uker etter du mottok vedtaket. 

Mer informasjon

Du finner mer informasjon om bostøtte på husbanken.no. Du kan også henvende deg til saksbehandler Mariann Kristiansen for å få hjelp og veiledning - se kontaktinformasjon til høyre.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 10.03.2019 14:09:33